Ζητούνται χρήματα για 25.000 αναπληρωτές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια - Τι αλλάζει στη μοριοδότηση - iefimerida.gr

Ζητούνται χρήματα για 25.000 αναπληρωτές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια - Τι αλλάζει στη μοριοδότηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένες για εκπαιδευτικό προσωπικό είναι οι ανάγκες των σχολείων για τη φετινή χρονιά, καθώς ο συνδυασμός της αύξησης των συνταξιοδοτήσεων και των μειώσεων νέων διορισμών, έχει προκαλέσει σοβαρά κενά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια είναι πιθανό να χρειαστούν μέχρι και 25.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής τα απαραίτητα κονδύλια για την κάλυψη των κενών.

Ειδικότερα, όπως είπε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στο προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα, εφέτος θα υπάρχουν στα σχολεία αυξημένες ανάγκες αναπληρωτών, από τις οποίες οι 2.000 θέσεις θα καλυφθούν με τις προβλέψεις του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω κοινοτικών κονδυλίων. «Στόχος είναι ένα μεγάλο μέρος να προσληφθεί από την έναρξη της νέας χρονιάς» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Παιδείας.

Πάντως, όπως είπε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σχετικά με το θέμα των αποσπάσεων έχει αρχίσει η διαδικασία και θα διεκπεραιωθεί ό,τι προβλέπεται από τον νόμο στο συντομότερο δυνατό διάστημα. Τέλος, σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, διαβεβαίωσε ότι το θέμα αυτό θα διερευνηθεί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 πως το Υπουργείο εξετάζει να πριμοδοτήσει σε μόρια εκπαιδευτικούς για ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, αλλά και παράκαμψη στη διαδικασία μοριοδότησης για εκπαιδευτικούς που θέλουν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες νησιωτικές και ορεινές περιοχές,

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να καταθέσει έως τα τέλη του μήνα στη Βουλή νομοσχέδιο που θα αφορά τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών αλλά και τη συγκρότηση Συνόδου των πρώην υπουργών Παιδείας, προκειμένου οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις να έχουν συνέχεια. Αρχικά οι αλλαγές θα αφορούν τους αναπληρωτές, αλλά από το επόμενο έτος θα επεκταθούν στις μεταθέσεις των δασκάλων και των καθηγητών για τις ακριτικές περιοχές.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε επίσης ότι στις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε ανοίγουν τα σχολεία, θα υπάρχουν κανονικά τα βιβλία και θα υπάρξει προσπάθεια να μην υπάρξουν ενστάσεις στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ