Κυψέλη -Η «ακτινογραφία» της πιο εμβληματικής γειτονιάς της Αθήνας με τα art nouveau μισορημαγμένα κτίρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Κυψέλη -Η «ακτινογραφία» της πιο εμβληματικής γειτονιάς της Αθήνας με τα art nouveau μισορημαγμένα κτίρια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κυψέλη είναι πολύ βρώμικη – συχνά με βουνά σκουπιδιών παντού (μερικά πεζοδρόμια είναι σχεδόν μη προσβάσιμα) – και έχει πολλά θέατρα. Βέβαια ο αστικός μύθος λέει ότι είναι και «η πιο πυκνοκατοικημένη συνοικία της Ελλάδας», οπότε ίσως η τόση καλλιτεχνική παραγωγή να είναι δικαιολογημένη.

Η Κυψέλη, όπως σημειώνει το Popaganda.gr, είναι γεμάτη art nouveau κτήρια μεσοπολέμου και τα προαναφερθέντα μισορημαγμένα νεοκλασικά που αρέσουν και στενοχωρούν ταυτόχρονα (χαρμολύπη/γλυκόπικρο/κλαυσίγελως) που είναι τόσο ερειπωμένα. Aπό αυτά που ξεχωρίζουν, η πολυκατοικία πάνω από το Select, στη Φωκίωνος, το 60ό Γυμνάσιο στην Κυψέλης, το υπέροχο αποκαταστημένο νεοκλασικό που κάποιος τυχερός το ονομάζει «σπιτικό», στην γωνία Κυκλάδων και Τήνου, η πολυκατοικία με τον φοίνικα απέναντι από τον ΠΓΣ στη Μαυροματαίων και η κατάληψη στη Λέλας Καραγιάννη.

Από μπαρ η περιοχή μπορεί να... πάσχει, έχει, ωστόσο έχει νόστιμο σπιτικό παγωτό στο Πανόραμα, στη Σπετσών, και το καλύτερο απάκι στο μεζεδοπωλείο στου Στράτου, στη Φωκίωνος Νέγρη. Φτηνό και καλό φαγητό έχει και το Πέταλο, κοντά στην Αγίας Ζώνης. Σε όσους δεν σου αρέσει η Φωκίωνος στην πλατεία Αγίου Γεωργίου έχει ένα καφέ, το Αλλοτινό. Ακριβώς απέναντι από το Αλλοτινό, μπορείς να φας μαγειρευτά από την κυρία Μαίρη: είναι φτηνά και σε μεγάλες μερίδες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου, περιηγηθείτε στην περιοχή της Κυψέλης και δείτε φωτογραφίες από τη γειτονιά αυτή της Αθήνας στο popaganda.gr πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φαγητό μπαρ ποτό κτίρια Κυψέλη γειτονιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ