Λύτρωση: Επιστήμονες ετοιμάζουν κέικ και γλυκά που αδυνατίζουν -Σε δύο χρόνια στις αγορές

Πρωτεΐνη που μιμείται τη γεύση και τη δομή του λίπους υποστηρίζουν πως δημιούργησαν ερευνητές, κάτι που θα βοηθήσει τη βιομηχανία τροφίμων να αφαιρέσουν μεγαλύτερο μέρος λίπους από εκείνο που χρησιμοποιείται, χωρίς, ωστόσο, να πέσει η ποιότητα, η γεύση και υφή του προϊόντος.Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Heriot -Watt και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου δημιούργησε τυποποιημένες πρωτεΐνες οι οποίες θα διασπώνται εύκολα σε μικρά σωματίδια μιμούμενα με αυτόν τον τρόπο τη συμπεριφορά του λίπους, κατά τη διαδικασία πραγωγής τροφίμων.

Εκτιμάται ότι τα νέα προϊόντα χαμηλών λιπαρών με την τεχνική της υποκατάστασης του λίπους με πρωτεΐνες θα φτάσουν στο ράφι του σούπερμαρκετ σε δυο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γλυκά επιστήμονες Kέικ λίπος αδυνάτισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ