Νέα ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι του δεύτερου γύρου - iefimerida.gr

Νέα ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι του δεύτερου γύρου

Νέα ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον νέο πρύτανη, τόσο στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας όσο και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα κληθούν να αναδείξουν σήμερα, με νέα ηλεκτρονική ψηφοφορία οι καθηγητές των δύο ιδρυμάτων.

Το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό θα κληθεί να ψηφίσει τους δύο πρώτους υποψηφίους, από τους τρεις (για κάθε ίδρυμα) που διεκδικούσαν τον πρυτανικό θώκο στην ψηφοφορία της Πέμπτης, καθώς κανένας δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στην κρίση του εκλογικού σώματος θα τεθούν ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος συγκέντρωσε 625 ψήφους καθώς και ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Γεώργιος Χρούσος, ο οποίος ήρθε δεύτερος με 412 ψήφους.

Τρίτος ήρθε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος συγκέντρωσε 284 ψήφους και έμεινε εκτός του δευτέρου γύρου.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πρώτος ήρθε ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών κ. Ιωάννης Γκόλιας, ο οποίος συγκέντρωσε 188 ψήφους, ενώ δεύτερος κατετάγη ο κ. Δημήτριος Τσαμάκης, κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με 134 ψήφους. Ο κ. Βασίλης Μάγκλαρης αποκλείστηκε από τη σημερινή ψηφοφορία καθώς συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους (110).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ