Εκλογές για την ανάδειξη πρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ - Ποιοι είναι υποψήφιοι - iefimerida.gr

Εκλογές για την ανάδειξη πρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ - Ποιοι είναι υποψήφιοι

Εκλογές για την ανάδειξη πρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ - Ποιοι ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 07.00 το πρωί η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων πρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η ψηφοφορία στο ΕΜΠ ολοκληρώνεται στις 16.00, ενώ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μία ώρα αργότερα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό), συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε διακοπή της αδείας τους.

Οι υποψήφιοι

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υποψήφιοι για την θέση του πρύτανη είναι οι κκ. Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος της Νομικής Σχολής, και Γεώργιος Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υποψήφιοι είναι οι κκ. Βασίλης Μάγκλαρης, πρώην γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Ιωάννης Γκόλιας, κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, και Δημήτριος Τσαμάκης, κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί νέος πρύτανης, είτε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τότε αύριο θα γίνει νέα ψηφοφορία, όπου οι καθηγητές θα κληθούν να ψηφίσουν μεταξύ των δύο υποψηφίων που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ