Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την Apple! - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την Apple!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Στηβ Τζομπς, ο θρυλικός συνιδρυτής της αμερικανικής Apple, παραιτήθηκε χτες από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας που έφερε νέα δεδομένα στο χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής. Η αιφνίδια απόφαση του 55χρονου πλέον ευφυούς συνιδρυτή της Apple Inc, οφείλεται σε σοβαρό πρόβλημα υγείας (πρόκειται για καρκίνο και παγκρεατίτιδα).

"Πάντα έλεγα πως αν έρθει η μέρα που δεν θα μπορώ να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ως διευθυντής της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα το πω", επισημαίνει ο Τζομπς σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας και την "κοινότητα της Apple".

"Δυστυχώς αυτή η μέρα ήρθε. Παραιτούμαι από γενικός διευθυντής της Apple", τονίζει ο Τζομπς που πάσχει από καρκίνο και από τον περασμένο Ιανουάριο είχε αναρρωτική άδεια.

"Πιστεύω πως οι πιο λαμπρές και καινοτόμες ημέρες για την Apple θα έρθουν. Και περιμένω με ανυπομονησία για να δω και να συμβάλω σε αυτήν την επιτυχία από ένα νέο ρόλο", υπογραμμίζει ο Τζομπς στην επιστολή του.

Έκανα τους καλύτερούς μου φίλους στην Apple και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για αυτά τα χρόνια που είχα τη χαρά να εργαστώ μαζί σας.

Steve»

Ο Τζόμπς που δημιούργησε την Apple με ένα φίλο του κάνοντας πειράματα σε ένα υπόγειο, βρίσκεται ήδη σε θεραπεία.

Αντικαταστάτης του όπως ανακοινώθηκε θα είναι ο Τιμ Κουκ, επιχειρησιακός διευθυντής που είχε αναλάβει την καθημερινή λειτουργία του ομίλου, σύμφωνα με το "σχέδιο διαδοχής" που ο ίδιος έχει ορίσει.

Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως "είναι απολύτως πεπεισμένο ότι ο Τιμ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή".

Ο Κουκ έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Ντιούκ και εργάστηκε στην Compaq και την ΙΒΜ πριν προσληφθεί στην Apple το 1998.

Την ανακοίνωση της παραίτησης του Στιβ Τζομπς ακολούθησε πτώση της μετοχής της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο 56χρονος Τζομπς είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος πριν από δύο χρόνια και το 2004 εμφάνισε καρκίνο στο πάγκρεας.

Η κατάσταση της υγείας του ανησυχούσε ιδιαίτερα του επενδυτές που συνδέουν την επιτυχία της Apple με τον ίδιο τον Τζομπς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ