Το άγχος είναι επικίνδυνο για την υγεία: Πώς επηρεάζει τον οργανισμό [εικόνα] - iefimerida.gr

Το άγχος είναι επικίνδυνο για την υγεία: Πώς επηρεάζει τον οργανισμό [εικόνα]

Το άγχος είναι επικίνδυνο για την υγεία: Πώς επηρεάζει τον οργανισμό [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το στρες δυστυχώς είναι αναπόφευκτο στοιχείο της σύγχρονης καθημερινότητας. Εχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο σώμα και την καθημερινή σας ζωή;

Το άγχος έχει αναγνωριστεί ως κυρίαρχος «ηθικός αυτουργός» των θανάτων στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, η Αμερικανική Ιατρική Ένωση έχει επισημάνει ότι το άγχος είναι η βασική αιτία των περισσότερων από το 60% του συνόλου των ανθρώπινων ασθενειών.

Στο infographic του καρδιολογικού ινστιτούτου HeartMath, παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι τρομακτικές επιπτώσεις που έχει το χρόνιο στρες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα κύρια προβλήματα που δημιουργούνται από το άγχος στο σώμα, είναι πονοκέφαλος, συχνός εκνευρισμός και κρίσεις πανικού, αυξημενος καρδιακός ρυθμός, υπέρταση, δυσπεψία, κράμπες στο στομάχι, παχυσαρκία, μειωμένη σεξουαλική διάθεση και κούραση

Οπως επισημαίνει το σχεδιάγραμμα, προκειομένουθ να αντιμετωπίσουμε το στρες, το βασικό είναι πρώτα να το κατανοήσουμε.

Το σώμα μας δεν αντιδρά διαφορετικά σε κάθε είδος άγχους. Είτε η ανυσηχία είναι μικρή, είτε μεγάλη, το σώμα πλήττεται στον ίδιο ακριβώς βαθμό. Επίσης κάτι που έχουμε όλοι βιώσει, είναι ότι το άγχος μπορεί να κάνει τους έξυπνους ανθρώπους να κάνουν ανοησίες. Ωστόσο η έρευνα επισημαίνει ότι υπάρχει τρόπος να διαχειριστούμε και να ελέγξουμε το στρες και η καλύτερη στρατηγική για να γίνει αυτό είναι να αντιμετωπίζουμε τις στρεσογόνες καταστάσεις ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υγεία Οργανισμός άγχος εικόνα infographic
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ