Τώρα και αυτοκίνητα από 3D εκτυπωτές - iefimerida.gr

Τώρα και αυτοκίνητα από 3D εκτυπωτές

Τώρα και αυτοκίνητα από 3D εκτυπωτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην έκθεση Manufacturing Technology Show στο Σικάγο η εταιρεία Local Motors θα κατασκευάσει επιτόπου, με τη βοήθεια ενός θηριώδους 3D εκτυπωτή με ενεργή επιφάνεια 2,5x6 μέτρων ένα αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα το αμάξωμα ενός αυτοκινήτου που λέγεται Strati και κέρδισε ένα διαγωνισμό design που είχε προκηρύξει.

Το αυτοκίνητο αυτό λοιπόν μέσα σε 3 μέρες θα είναι έτοιμο για χρήση, με τον κινητήρα και τις μπαταρίες του, μιας και ένα ηλεκτρικό, να προέρχονται από το Renault Twizzy και τα υπόλοιπα εξαρτήματα πάνω στα οποία θα προσαρμοστεί το αμάξωμα που θα «εκτυπωθεί» να παρέχονται από εξωτερικούς προμηθευτές.

Με τη 3D εκτύπωση –ο όρος είναι μάλλον καταχρηστικός- θα μπορούν να κατασκευαστούν ξεχωριστά αμαξώματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με χαμηλό κόστος, ενώ αν η προσπάθεια της Local Motors πετύχει τότε μπορούμε ενδεχόμενα να μιλάμε και για μια μικρή επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ