Οι Ιταλοί θέλουν τον Ρέντσι αλλά όχι την κυβέρνησή του - iefimerida.gr

Οι Ιταλοί θέλουν τον Ρέντσι αλλά όχι την κυβέρνησή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 57% των Ιταλών εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, αλλά μόνον το 40% την κυβέρνησή του, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα του ινστιτούτου Ipr Marketing, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του καναλιού Rai Tre της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

Όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί συγκεντρώνουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά δημοτικότητας: ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 20%, ο Αντζελίνο Αλφάνο της Νέας Κεντροδεξιάς βρίσκεται επίσης στο 20% ενώ ο ηγέτης της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, στο 19%.

Ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, «πείθει» το 17% των Ιταλών.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο της γερουσίας, το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα έπρεπε να καταργηθεί εντελώς, ενώ το 33% θεωρεί πως θα έπρεπε να αλλάξουν οι αρμοδιότητές της.

Το 65% του δείγματος πιστεύει, δε, ότι οι γερουσιαστές δεν θα έπρεπε να χαίρουν ασυλίας, ενώ μόνο το 29% τάσσεται υπέρ της διατήρησής της.

Σε σχέση, τέλος, με την νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν, το 55% στηρίζει το μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι για το ζήτημα, το 20% θα ήθελε να περιορίσει τα σύμφωνα συμβίωσης μόνον στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και το 15% δηλώνει γενικά αντίθετο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ