Η συγκλονιστική πάθηση ενός μωρού: Είναι αλλεργικό ακόμη και στους γονείς του –Το αγκαλιάζουν και βγάζει εξανθήματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η συγκλονιστική πάθηση ενός μωρού: Είναι αλλεργικό ακόμη και στους γονείς του –Το αγκαλιάζουν και βγάζει εξανθήματα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μικρός Μπέντζαμιν από τη Μεγάλη Βρετανία δεν ανυπομονεί να πιει το γάλα του, ούτε να αγκαλιάσει τους γονείς του για «καληνύχτα» πριν πέσει για ύπνο. Είναι αλλεργικός στα πάντα, ακόμη και στη μαμά και τον μπαμπά του.

Το ενός ετών παιδάκι αποφεύγει ακόμη και το νερό, δεν μπορεί να φάει σοκολάτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, καλαμπόκι και όσο μεγαλώνει η λίστα των αλλεργιών του μακραίνει. Ακόμη και το άγγιγμα των γονιών του του προκαλεί αλλεργική αντίδραση και βγάζει στο σώμα του εξανθήματα. Έτσι είναι αναγκασμένος να ζει με φαρμακευτική αγωγή και ισχυρές ενέσεις.

Οι γιατροί φοβούνται ότι ο μικρούλης πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και έχουν προειδοποιήσει τους γονείς του ότι ενδεχομένως να μην περπατήσει και να μην μιλήσει ποτέ.Οι μόνες πέντε ασφαλείς τροφές που δεν αρρωσταίνουν τον Μπέντζαμιν είναι το κοτόπουλο, οι πατάτες, τα καρότα, η μπανάνα και το πεπόνι. Έτσι στα πρώτα του γενέθλια αντί για τούρτα είχε μόνο ένα πεπόνι με ένα κεράκι.

«Υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που του κάνουν κακό-τουλάχιστον 40 μέχρι στιγμής – και ακόμη περισσότερα που δεν γνωρίζουμε προς το παρόν», αναφέρει η μητέρα του Κίλι. Θέλοντας να περιγράψει πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του τονίζει: «Τις προάλλες σιδερωμένα ρούχα του με αρωματικό λάδι του προκάλεσαν εξανθήματα. Ούτε που μπορούσα να φανταστώ ότι κάτι τόσο απλό όσο αυτό θα μπορούσε να του προκαλέσει αλλεργική αντίδραση».Η 27χρονη Κίλι πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή. Πολλά βράδια δεν κοιμάται και ξενυχτάει πάνω από το προσκεφάλι του Μπέντζαμιν. «Η ζωή του είναι μια συνεχής μάχη», λέει συντετριμμένη και προσθέτει «θέλω τόσο πολύ να τον πάρω μια αγκαλιά, αλλά κινδυνεύει να βγάλει εξανθήματα».Ο Μπέντζαμιν διατρέχει κίνδυνο ακόμη και όταν τον πλησιάζουν άλλα παιδάκια με λερωμένα χέρια από σοκολάτα.Ο μικρούλης χρειάζεται ειδική ιατρική παρακολούθηση λόγω της σοβαρής και ασυνήθιστης κατάστασής του. Οι γονείς του έχουν κλείσει ραντεβού με κορυφαίο αλλεργιολόγο ιδιωτικού νοσοκομείου στο Λονδίνο. Η διάγνωση είναι ακριβή και κοστίζει 1.000 λίρες. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσα σε μια νύχτα, από τους φίλους τους στο Facebook, όταν έκαναν έκκληση για οικονομική βοήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ