Χαρδούβελης: Καταλυτική για την επιδείνωση της κρίσης η έλλειψη ρευστότητας - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Καταλυτική για την επιδείνωση της κρίσης η έλλειψη ρευστότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταλυτική ήταν κατά τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη η έλλειψη ρευστότητας και η παρεπόμενη συνέπεια του περιορισμού των επενδύσεων στην επιδείνωση της κρίσης.

Ο κανονισμός για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια αποβλέπει στην καθιέρωση εναρμονισμένων κανόνων λειτουργίας και εποπτείας των ELTIFs, αλλά και να καταστεί δυνατή η προώθηση ενός Ευρωπαϊκού Μακροπρόθεσμου Επενδυτικού Κεφαλαίου που αν και θα δημιουργείται σε ένα κράτος μέλος, θα μπορεί να λειτουργεί και σε ένα άλλο κράτος μέλος.

«Το νέο εργαλείο θα είναι σημαντικό και για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες έχουν περιορισμένες εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Αυτό ωφελεί την πραγματική οικονομία, παρέχοντας προβλέψιμη και σταθερή ροή χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις και συμβάλλοντας στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ