Ο Σαμαράς μίλησε με IBM και Dow Chemical Company για επενδύσεις - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς μίλησε με IBM και Dow Chemical Company για επενδύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετική κατάληξη είχε η συνάντηση που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς με τους επικεφαλής δύο εταιρειών-κολοσσών, της IBM και της Dow Chemical Company.

Συγκεκριμένα η προγραμματισμένη συνάντηση αφορούσε σε θέματα συνεργασίας των δύο εταιρειών για τη δημιουργία σύγχρονου Κέντρου παροχής υπηρεσιών στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων στην Ελλάδα.

Εξειδικεύοντας η κάθε εταιρεία τον τομέα στον οποίο θα εργαστεί: η Dow Chemical Company, αρχικά, θα εστιάσει στην αξιοποίηση υπηρεσιών υποστήριξης λειτουργιών και διαχείρισης έργων υποδομής πληροφοριακών συστημάτων, ενώ οι εν λόγω υπηρεσίες θα παρέχονται από τα κεντρικά γραφεία της IBM στην Αθήνα και θα τεθούν σε λειτουργία αργότερα κατά τη διάρκεια του 2014.

Ο πρόεδρος της Dow Chemical Company, Andrew Liveris, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι αυτή η επένδυση μπορούσε να γίνει οπουδήποτε στην Ευρώπη αλλά επελέγη η Ελλάδα καθώς, όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον στη χώρα και για να έρθει η ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις.

Ο γενικός διευθυντής της IBM στην Ευρώπη Rich Hume δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τις τεχνολογικές δυνατότητες και το ταλέντο που υπάρχει στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι από αυτήν τη συνεργασία θα δημιουργηθεί αριθμός ποιοτικών θέσεων εργασίας. «Καθημερινά το ποιοτικό επενδυτικό κλίμα αλλάζει. Είναι σημαντική η ροή των ξένων επενδύσεων» τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι έντονο το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών να επενδύσουν στην Ελλάδα, λόγω και του υψηλού επιπέδου μόρφωσης των νέων παιδιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ