Ποιες αλλαγές αποφασίστηκαν στο νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ -Tι προβλέπεται για τους εργαζόμενους - iefimerida.gr

Ποιες αλλαγές αποφασίστηκαν στο νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ -Tι προβλέπεται για τους εργαζόμενους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην απόφαση να γίνουν αλλαγές και βελτιώσεις -κυρίως φρασεολογικές- προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις 2 Ιουλίου.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι «κοιτάξαμε ιδιαίτερα κάποια θέματα στο νομοσχέδιο και θα υπάρξει φρασεολογική βελτίωση, προς αποφυγήν παρερμηνειών» ενώ σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους εργαζόμενους που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις ο υφυπουργός επεσήμανε πως «στο νομοσχέδιο θα υπάρχει το άρθρο περί καθολικής διαδοχής, βάσει του οποίου μεταφέρονται πλήρως όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων από τη μία εταιρεία στην άλλη»

Οι αλλαγές που αποφασίστηκαν είναι οι εξής:

  • Διασφαλίζονται πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα όσων εργαζομένων μετακινηθούν στη μικρή ΔΕΗ και εξακολουθούν να ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Οι υδάτινοι πόροι της ΔΕΗ που χρησιμοποιούνταν για άρδευση θα συνεχίσουν να αξιοποιούνται από τους αγρότες.
  • Η «Μικρή ΔΕΗ» δεν θα πάρει ένα πελατολόγιο - φιλέτο από τη ΔΕΗ αλλά οι πελάτες θα είναι ισομερώς και δίκαια κατανεμημένοι στις δύο επιχειρήσεις.
  • Σε όσες περιοχές υπήρχε σχεδιασμός για νέο εργοστάσιο από τη ΔΕΗ όπως πχ η Φλώρινα, θα τεθεί πρόβλεψη για «επενδυτικό πριμ», δηλαδή θα έχει προβάδισμα στον διαγωνισμό όποιος ενδιαφερόμενος δεσμευτεί για νέες επενδύσεις. Με άλλα λόγια θα υπάρξει ένα εύλογο τίμημα και δεν θα ληφθεί υπόψη μόνο η χρηματιστηριακή αξία.
  • Τα ισχύοντα δικαιώματα των πελατών του δικτύου της ΔΕΗ θα μεταφερθούν ως υποχρεώσεις στον ιδιώτη.
  • Η σύμβαση για την παραχώρηση του 30% της ΔΕΗ σε ιδιώτες θα συζητηθεί στη Βουλή ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη διαφάνεια.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ