Ο Χίτλερ ήταν... Φύρερ της φοροδιαφυγής -«Εφαγε» από το γερμανικό Δημόσιο 2,1 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Ο Χίτλερ ήταν... Φύρερ της φοροδιαφυγής -«Εφαγε» από το γερμανικό Δημόσιο 2,1 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ντοκιμαντέρ της βρετανικής τηλεόρασης βγάζει τα «άπλυτα» του Χίλτερ στη φόρα. Αποκαλύπτει ότι είχε αμύθητη περιουσία, διότι ήταν...φοροφυγάς.

Το Channel 5 φέρνει στο φως τη διαθήκη του Φύρερ. Είχε μετρητά, ακίνητα, έργα τέχνης και κοσμήματα συνολικής αξίας 4,6 δισ. ευρώ, γιατί έκλεβε το κράτος. Υπολογίζεται ότι επιβάρυνε το γερμανικό Δημόσιο με 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σημερινά λεφτά.

Δεν πλήρωνε τίποτε αν και έβγαζε χρήματα από παντού. Για παράδειγμα ήταν υποχρεωτικό όλοι οι Γερμανοί να κατέχουν το βιβλίο του «ο Αγών Μου», καθώς ο Χίτλερ εισέπραττε τα «πνευματικά δικαιώματα».

Οι αποκαλύψεις για τον Χίλτερ έγιναν από τον Χέρμαν Ρόθμαν, έναν Γερμανό-εβραίο που κατά τη διάρκεια του β' Παγκοσμίου Πολέμου συνεργάστηκε με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. O 90χρονος, σήμερα, Ρόθμαν μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Channel 5, περιγράφει πώς ανακάλυψε τη μυστική διαθήκη του Χίτλερ που είχε στοιχεία για την κρυφή περιουσία του.

Η διαθήκη που «πρόδωσε» τον Χίτλερ

Μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ, το 1945, στο καταφύγιό του στο Βερολίνο, ο Ρόθμαν ως συνεργάτης της βρετανικής αντικατασκοπείας παρακολούθησε έναν άντρα για τον οποίο πίστευε ότι ήταν ναζί αξιωματούχος.

Όταν ο άντρας συνελήφθη, βρέθηκε στο παλτό ραμμένη η τελευταία διαθήκη του Χίτλερ, ένα κείμενο επτά σελίδων από το οποίο προέκυπτε ότι ο δικτάτορας είχε μια περιουσία σε ακίνητα και έργα τέχνης.

Ψάχνοντας στα αρχεία, διαπιστώθηκε ότι ο Χίτλερ ήταν κατά συρροήν φοροφυγάς και χρησιμοποιούσε την εικόνα του για να βγάζει χρήματα. Πριν ακόμη ανέλθει στην εξουσία το 1933, ήδη, χρωστούσε στην εφορία μια μικρή περιουσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ