Ο «ταπεινός δικηγόρος» υποδέχεται την «πολιτική δυναστεία» - iefimerida.gr

Ο «ταπεινός δικηγόρος» υποδέχεται την «πολιτική δυναστεία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε… βασανιστήρια υποβάλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί η απόφαση να τον στείλουν εκπρόσωπο του κόμματος στην Ηλεία προκειμένου να συναντηθεί με την Νομαρχιακή Επιτροπή και με κομματικά στελέχη στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κόμματος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Τον υποχρεώνουν έτσι να συνεργαστεί με τον έναν και μοναδικό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον νομό, που δεν είναι άλλος από τον κ. Κώστα Τζαβάρα ο οποίος μόλις πριν από δύο μήνες είχε περάσει …γενεές δεκατέσσερις τον Κυριάκο.

Αφορμή ήταν τότε οι προτάσεις που είχε διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης για τους βουλευτές ζητώντας μείωση της αποζημίωσης τους, περιορισμό των προνομίων, κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου κ.λ.π. Ο κ. Τζαβάρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε κατακεραυνώσει τον συνάδελφο του με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς που αξίζει να θυμηθούμε «Με τον Κυρ. Μητσοτάκη –είπε ο κ. Τζαβάρας-ανήκουμε σε δυο διαφορετικούς κόσμους. Εκπροσωπούμε διαφορετικές αξίες ζωής.

Εγώ δεν είμαι προϊόν μιας ιστορίας ευκλεούς που έχει η οικογένεια μου. Είμαι ένας ταπεινός δικηγόρος της επαρχίας. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει λόγους να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που οι αγανακτισμένοι πολίτες δημιουργούν καθημερινά εναντίον της οικογενειοκρατίας. Εγώ κάνω 4000 χλμ. το μήνα. Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει ανάγκη να κάνει κανένα. Άρα στο κοινοβούλιο σας λέω υπάρχουν δυο φωνές βουλευτών. Είναι αυτοί οι οποίοι βγαίνουν στην επαρχία και οι οποίοι είναι ήρωες, είναι εκείνοι που δεν έχουν χορηγούς, είναι εκείνοι που δεν έχουν προστάτες. Ξέρω π.χ. ότι στη Β΄ Αθηνών οι χορηγίες δίνονται κατά τρόπο που είναι γνωστός σε όλους. Εγώ πάντως χορηγούς δεν έχω. Εγώ στην Βουλή μπήκα αφού επί 30 χρόνια ήμουνα μαχόμενος δικηγόρος. Αυτοί που βγαίνουν και μιλάνε από τη θέση που έχουνε από συμβολικό κεφάλαιο που έχει συμπληρώσει η οικογένεια τους ή η τάξη τους και κατά αυτόν τον τρόπο που σας είπα προσπαθούν να εξευμενίσουν τους αγανακτισμένους προσφέροντας τους τα χαρακτηριστικά του αξιώματος ως δήθεν προνόμια, προσφέρουν κακή υπηρεσία στην Δημοκρατία. Ο Κυρ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί μια πολιτική δυναστεία και εγώ εκπροσωπώ την ταπεινότητά μου.»

Μετά από όλο αυτό του «λούσιμο» είναι αξιοπερίεργο πως η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να στείλει στην Ηλεία τον κ. Μητσοτάκη και όχι κάποιον άλλον βουλευτή, διακινδυνεύοντας-για παράδειγμα- στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στα τοπικά μέσα , να ρωτηθεί ο κ. Τζαβάρας αν εξακολουθεί να έχει τις ίδιες απόψεις για τον συνάδελφο του.

Το μόνο λογικό επιχείρημα που υπάρχει, είναι πώς στην Ηλεία εκλέγεται ο Γιώργος Κοντογιάννης ο οποίος έχει προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και γι αυτό οι επιτελείς της Συγγρού αποφάσισαν να στείλουν τον Κυριάκο ο οποίος μπορεί να «μαζέψει» πρόσωπα που έφυγαν προς το κόμμα της αδελφής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ