Κλειστός λόγω απεργίας ο Πύργος του Αιφελ –Εφαγαν «πόρτα» πάνω από 25.000 επισκέπτες - iefimerida.gr

Κλειστός λόγω απεργίας ο Πύργος του Αιφελ –Εφαγαν «πόρτα» πάνω από 25.000 επισκέπτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λουκέτο έβαλαν σήμερα στον Πύργο του Άιφελ οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις. Έτσι πάνω από 25.000 τουρίστες «έφαγαν πόρτα» και δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν το σύμβολο του Παρισιού.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια του μνημείου κήρυξαν απροειδοποίητη απεργία. Η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE) ανακοίνωσε το κλείσιμο του Πύργου, ύψους 324 μέτρων, σε ένα δελτίο τύπου στο οποίο «καταγγέλλει αυτή την κινητοποίηση η οποία δεν ανακοινώθηκε εκ των προτέρων, ενώ εκφράζει τη λύπη της που οι επισκέπτες του θα τιμωρηθούν».

Το προσωπικό ασφαλείας, που εργάζεται στην ιδιωτική εταιρεία MR Securite et Securite Services η οποία έχει αναλάβει τις εν λόγω υπηρεσίες, διεκδικεί από τον εργοδότη του ένα ειδικό μπόνους για τον Πύργο του Άιφελ ύψους 300 ευρώ, μισθολογική αύξηση, «τον άμεσο τερματισμό της συνεχούς προσφυγής σε προσωρινούς εργαζόμενους στον χώρο του Πύργου του Άιφελ» και την καταβολή των εξόδων μετακίνησής του κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το συνδικάτο CGT.

Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της γαλλικής πρωτεύουσας υποδέχεται καθημερινά μεταξύ 25.000 και 30.000 επισκέπτες και συνολικά 7 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Τον Δεκέμβριο του 2010 και στη συνέχεια τον Ιούνιο του 2013, το μνημείο είχε κλείσει για ένα διάστημα 2 ημερών εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν ξεκινήσει περίπου 300 εργαζόμενοι οι οποίοι υπερασπίζονταν τις διεκδικήσεις τους σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, τους μισθούς και την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ