H Lexus αφήνει πάλι πίσω της τους Γερμανούς στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

H Lexus αφήνει πάλι πίσω της τους Γερμανούς στις ΗΠΑ

H Lexus αφήνει πάλι πίσω της τους Γερμανούς στις ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Lexus είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ, αν και τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στη σκιά των δύο μεγάλων Γερμανών κατασκευαστών. Όπως δείχνουν όμως οι πωλήσεις των τελευταίων μηνών η Lexus επιστρέφει δυναμικά, καθώς έχει ξεπεράσει για δεύτερο μήνα τη Mercedes και βρίσκεται πολύ κοντά στη BMW. Η ψαλίδα μάλιστα αναμένεται να κλείσει ακόμα πιο πολύ όταν θα αρχίσουν οι πωλήσεις τόσο του crossover NX, όσο και του κουπέ RC.

Η ιαπωνική εταιρεία υπερκεράστηκε από τις δύο γερμανικές το Μάρτιο του 2011, καθώς ο σεισμός και το τσουνάμι την ανάγκασαν να διακόψει την παραγωγή της, όμως πλέον όλα συνηγορούν στη δυναμική επιστροφή της. Σε αυτό βοηθά και η τρέχουσα ισοτιμία γεν- δολαρίου, που κάνει τα ιαπωνικά αυτοκίνητα αρκετά ελκυστικά και από πλευράς τιμής.

Έτσι, τα καθαρά κέρδη για φέτος θα επανέλθουν στα επίπεδα προ καταστροφής, ενώ παρ' ότι δεν θα ξεπεράσει φέτος στην Αμερική το ρεκόρ των 330.000 μονάδων, σε παγκόσμιο επίπεδο η μάρκα θα ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ των 523.000 αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lexus ΗΠΑ Γερμανία αυτοκίνητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ