Στην αντεπίθεση οι ξενοδόχοι: Η Αθήνα είναι η φθηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης - iefimerida.gr

Στην αντεπίθεση οι ξενοδόχοι: Η Αθήνα είναι η φθηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης

Στην αντεπίθεση οι ξενοδόχοι: Η Αθήνα είναι η φθηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το ζήτημα της ακρίβειας και της αύξησης κατά 100% σε ξενοδοχεία, κάτι που οδήγησε στην πρωτοφανή κίνηση να πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τηλέφωνο τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ για να πέσουν οι τιμές, ο κλάδος των ξενοδόχων περνάει στην αντεπίθεση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως η Αθήνα είναι η φθηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η δεδομένη αύξηση της τουριστικής κίνησης έναντι του αντίστοιχου 5μηνου του 2013 προς την Αθήνα, που σαφώς γεννά αισιοδοξία, οφείλεται κυρίως στο ότι οι τιμές είναι οι χαμηλότερες της Ευρώπης - άκρως ανταγωνιστικές».

Τέλος, η Ένωση επισημαίνει ότι προσπάθεια επαναφοράς της πληρότητας των ξενοδοχείων και των τιμών σε βιώσιμα επίπεδα για τις επιχειρήσεις πρέπει να αποτελεί «κοινό τόπο» και στόχο όλων.

Έτσι, εξασφαλίζεται η αύξηση των θέσεων εργασίας και όλα τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για το εμπόριο, την εστίαση και τους παράπλευρους κλάδους που ζουν από τον τουρισμό, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ