Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν την Κίνα: Ο καθαρός αέρας και η υγεία δεν αγοράζονται - iefimerida.gr

Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν την Κίνα: Ο καθαρός αέρας και η υγεία δεν αγοράζονται

Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν την Κίνα: Ο καθαρός αέρας και η υγεία δεν αγοράζονται
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χρήματα μπορεί να είναι σε θέση να αγοράσουν πολλά πράγματα, αλλά ακόμη και οι πλούσιοι της Κίνας δεν μπορούν να κάνουν καθαρότερη την ατμόσφαιρα της χώρας τους και ασφαλέστερα τα τρόφιμα. Μπορούν όμως να αγοράσουν κάτι εξίσου καλό: βίζα για μια ξένη χώρα προκειμένου να ζήσουν καλά.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 6 Ιουνίου από τη Hurun Report και την εταιρεία παροχής συμβουλών μετανάστευσης Visas Consulting Group, αποκαλύπτει τις συνήθειες μετανάστευσης της αφρόκρεμας της Κίνας και διαπιστώνει ότι αυξάνεται ο αριθμός όσων εκμεταλλεύονται τα προγράμματα επενδύσεων για να ξεφύγουν από τα σοβαρά προβλήματα που η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κίνας δεν έχει άλλη επιλογή από το να ζήσει με αυτά.

Σύμφωνα με τις στατιστικές που η Hurun κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, το ποσοστό των πλούσιων Κινέζων που έχουν μεταναστεύσει ή θέλουν να το κάνουν ανήλθε σε 64% το 2013, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 60% του προηγούμενου έτους.

Η έρευνα που βασίζεται στις μαρτυρίες 141 ατόμων που έφυγαν στο εξωτερικό εμφανίζει ως κύριες αιτίες το πρόβλημα της εκπαίδευσης, της ρύπανσης και της ασφάλειας των τροφίμων, ενώ ακολουθούν τα χαμηλά πρότυπα κοινωνικής πρόνοιας και ιατρικής περίθαλψης.

Η Visa για το εξωτερικό δεν έρχεται φθηνά, όμως. Τα μέλη αυτής της ελίτ συχνά εξασφαλίζουν την είσοδο σε ξένες χώρες μέσω ειδικών προγραμμάτων που απαιτούν την κατάθεση ενός σημαντικού χρηματικού ποσού στην τοπική οικονομία της χώρας υποδοχής.

Για παράδειγμα, μία Visa EB-5 για τις ΗΠΑ στοιχίζει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια. Το σχετικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε 100 άτομα να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ και οι Κινέζοι πολίτες είναι οι κύριοι δικαιούχοι του προγράμματος των ΗΠΑ, λαμβάνοντας το 80% του συνόλου των EB-5 Visa που προσφέρθηκαν το 2012.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς είναι σήμερα οι κορυφαίοι προορισμοί για τους πλούσιους της Κίνας, αν και ο Καναδάς είναι πιθανό να πέσει πολύ κάτω στη λίστα για τα επόμενα χρόνια τώρα που ακύρωσε το δικό του πρόγραμμα Visa.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι αν και οι πλούσιοι της Κίνας είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν μεγάλα ποσά για να μετακινηθούν σε μια ξένη χώρα, βρίσκουν το 1.000.000 δολάρια υπερβολή και θεωρούν ότι τα 803.000 δολάρια είναι ένα «κατάλληλο» ποσό για τη μετανάστευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ