Κι όμως, ο Γιώργος δεν θέλει να... εγκαινιάσει τη ΔΕΘ - iefimerida.gr

Κι όμως, ο Γιώργος δεν θέλει να... εγκαινιάσει τη ΔΕΘ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και όμως, παρά τις διαψεύσεις, παραμένει ανοιχτό: Ο Γιώργος Παπανδρέου προσανατολίζεται να κάνει μία και μοναδική εμφάνιση on camera στη ΔΕΘ και αυτή στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή 11η Σεπτεμβρίου.
Η πρόθεσή του δηλαδή είναι να μην απευθύνει την καθιερωμένη ομιλία που είθισται να κάνει ο πρωθυπουργός στους παραγωγικούς φορείς της χώρας, το βράδυ της προηγουμένης ημέρας.
Το θέμα -που ανέδειξε για μια ακόμη φορά της αδυναμίες επικοινωνιακής διαχείρισης του Μαξίμου- συζητείται αυτή την ώρα στον «πρωινό καφέ» και θα υπάρξει ανακοίνωση ίσως και σήμερα για τη μορφή που θα έχει τελικά η επίσκεψη Παπανδρέου στη φετινή ΔΕΘ.

Οπως αποκάλυψε η iefimerida, στο πρωθυπουργικό επιτελείο επικράτησε απίστευτη αναστάτωση και εκνευρισμός το περασμένο Σάββατο όταν ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας αποφάσισε να διοχετεύσει μάλλον... άκομψα σε 2 τηλεοπτικούς σταθμούς και σε μια ιστοσελίδα την πληροφορία που είχε συζητηθεί σε επίπεδο συνεργατών του πρωθυπουργού ότι ο κ. Παπανδρέου θέλει να αλλάξει το κλασικό μοντέλο της πρωθυπουργικής εμφάνισης στη ΔΕΘ:
Λιτή, χωρίς άσχετους υπουργούς αλλά μόνο των υπουργείων οικονομικού κύκλου. Και χωρίς ομιλία στο Βελλίδειο το Σάββατο το βράδυ αλλά μόνο με μια συνέντευξη Τύπου την επομένη.

Η μετάδοση της πληροφορίας θορύβησε -όπως ήταν φυσικό- εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων οι οποίοι «έσπασαν» τα τηλέφωνα των αρμοδίων υπουργών, διαμαρτυρόμενοι για την προφανή υποβάθμιση.
Αμέσως, επάνω στον πανικό, κυβερνητικές πηγές έσπευδαν να.. διαψεύσουν την πληροφορία που οι ίδιοι είχαν διοχετεύσει λέγοντας ότι θα γίνει κανονικά το πρωθυπουργικό πρόγραμμα στη ΔΕΘ. Τα τηλέφωνα των επιτελών του Γιώργου Παπανδρέου «άναψαν».

Ο «ύποπτος» για τη διαρροή... ανακρίθηκε, αλλά αρνήθηκε ότι ο ίδιος είχε συμμετοχή στη διασπορά της πληροφορίας. Δεν έγινε πιστευτός και κορυφαίοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού εμφανώς ενοχλημένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης, απέδιδαν τη «γκάφα» στην απειρία του.

Οι ίδιοι διευκρίνιζαν μάλιστα ότι στις προθέσεις Παπανδρέου παραμένει να κάνει μόνο μια εμφάνιση:
Συνέντευξη Τύπου με μια εισαγωγική ομιλία που θα περιλαμβάνει τις θέσεις του για την οικονομία.
Παράλληλα, για να μην θεωρηθεί υποβάθμιση, σκόπευε να κάνει επαφές ολόκληρη την προηγούμενη ημέρα με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, ώστε να τους ακούσει.

Η πρόθεση του αυτή παραμένει αν και η διαρροή της πληροφορίας «έκαψε» σε μεγάλο βαθμό της προθέσεις του. Στο Μαξίμου σκόπευαν πριν κάνουν οτιδήποτε, να βολιδοσκοπήσουν τους Θεσσαλονικείς (και όχι μόνο) θεσμικούς εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ώστε να περάσουν πιο ήπια και χωρίς αντιδράσεις την πρωθυπουργική πρόθεση. Η εσπευσμένη «διαρροή» ωστόσο, τους χάλασε τα σχέδια και τώρα ψάχνουν τρόπο να τα μπαλώσουν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ