Βατά για τους διαβασμένους τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών – Ποια ήταν η πρωτοτυπία στα Λατινικά - iefimerida.gr

Βατά για τους διαβασμένους τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών – Ποια ήταν η πρωτοτυπία στα Λατινικά

PANELLADIKES
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς παγίδες για τους προετοιμασμένους μαθητές, χαρακτηρίζονται τα θέματα της Χημείας , των Λατινικών , της Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων.

Η πρωτοτυπία φέτος για τα Λατινικά, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ήταν ότι οι υποψήφιοι κλήθηκαν να μεταφράσουν τρία κείμενα αντί για δύο. Συνολικά, πάντως, τα θέματα κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα δυσκολίας με πέρυσι, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν και οι επιδόσεις. Το 2013, το 38,97 των υποψηφίων είχε γράψει κάτω από τη βάση, το 24,31% από 10 εως 15 και το 36,69% απόλυτα 15 εως 20.

Μειωμένης δυσκολίας, σε σχέση με πέρυσι, κρίνονται τα θέματα της Χημείας στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης. Αν η εκτίμηση αυτή αποτυπωθεί στις επιδόσεις των υποψηφίων, τότε θα δοθεί ώθηση προς τα πάνω στις βάσεις των ιατρικών σχολών, όπου το μάθημα της Χημείας έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη βαρύτητα στον υπολογισμό της τελικής βαθμολογίας.

Πιο εύκολα σε σχέση με πέρυσι κρίνονται τέλος και τα μαθήματα των δυο κύκλων της τεχνολογικής κατεύθυνσης. Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τρίτη με τα μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ