Αγωνία στους «Καραμανλικούς» για την εκλογή τους στη Βουλή - iefimerida.gr

Αγωνία στους «Καραμανλικούς» για την εκλογή τους στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγωνία και ανησυχία επικρατεί στην μικρή αλλά συμπαγή ομάδα των ανθρώπων του κ. Κώστα Καραμανλή οι οποίοι θα δώσουν μάχη για να βρεθούν στην επόμενη Βουλή, είτε επανεκλεγόμενοι είτε για πρώτη φορά.

Πρόκειται για 5-6 πρόσωπα τα οποία διατηρούν τακτική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος - ορισμένοι από αυτούς μάλιστα εκτελούν και χρέη άτυπου εκπροσώπου Τύπου. Ο κ. Βαγγέλης Αντώναρος είναι ίσως ο πιο τακτικός συνομιλητής του Καραμανλή και ο άνθρωπος στον οποίο απευθύνονται οι δημοσιογράφοι όταν θέλουν πληροφορίες για τον πρώην πρωθυπουργό. Εχει καθημερινή επικοινωνία μαζί του και ποντάρει πολλά στη σχέση αυτή καθώς για πρώτη φορά θα διεκδικήσει την ψήφο των Νεοδημοκρατών και μάλιστα σε μια περιφέρεια εξαιρετικά δύσκολη όπως η Β Αθηνών.

Ο κ. Αντώναρος που εξελεγη το 2009 μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έλαβε ήδη το «πράσινο φως» από τη Συγγρού και έχει ξεκινήσει την προσωπική του εκστρατεία στην Β' Αθηνών επιχειρώντας να οικοδομήσει έναν υποτυπώδη μηχανισμό αξιοποιώντας και τις πολύ καλές προσωπικές του σχέσεις με τον δημοσιογραφικό κόσμο. Η προσπάθεια του πάντως θα είναι πολύ δύσκολη καθώς στην ίδια περιφέρεια θα μπουν εκτός από τους νυν βουλευτές και μια σειρά από «καθαρόαιμους» Σαμαρικούς που θα έχουν και τη στήριξη του μηχανισμού.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος είναι επίσης καθημερινός συνομιλητής του κ. Καραμανλή και μάλιστα οι άσπονδοι φίλοι του θυμίζουν συχνά πυκνά τη δήλωση του πώς «όταν φύγει ο Καραμανλής θα φύγω κι εγώ». Η απάντηση του είναι πως « ο Καραμανλής είναι ακόμα εδώ, είναι ακόμα βουλευτής». Ο κ. Παυλόπουλος ως τις τελευταίες εκλογές διατηρούσε έναν εξαιρετικό μηχανισμό στην Α' Αθηνών ο οποίος του επέτρεψε να εκλεγεί βουλευτής αν και είχε χρεωθεί στη συνείδηση των Νεοδημοκρατών το φιάσκο του Δεκεμβρίου του 2008. Τώρα, ο μηχανισμός αυτός έχει αποδιοργανωθεί και ταυτόχρονα ο Αντώνης Σαμαράς βάζει πολύ «νέο αίμα» στην Α' Αθηνών. Αν τελικά αποφασίσει να είναι υποψήφιος, θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες επανεκλογής και θα χρειαστεί προσωπική στήριξη από τον κ. Καραμανλή με τρόπο που να γίνει διακριτός από τους ψηφοφόρους.

Ο κ. Πάνος Λειβαδάς, πρώην Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, είναι άλλος ένας από τους λιγοστούς στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή που όμως ήταν από τους πρώτους οι οποίοι στήριξαν ανοικτά τον Σαμαρά στην διαδικασία διαδοχής. Ήταν μάλιστα από εκείνους που είχαν σπάσει δημοσίως την γραμμή της «ουδετερότητας» που είχε δώσει ο κ. Καραμανλής στο στενό επιτελείο του. Ο κ. Λειβαδας διατηρεί ακόμα καλή επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. και έχει ξεκινήσει καιρό τώρα προεκλογική εκστρατεία στην Περιφέρεια Αττικής κάνοντας συναντήσεις με Τοπικές Οργανώσεις και συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις.

Το όνομα του κ. Μενέλαου Δασκαλάκη, πρώην γενικού διευθυντή της Ν.Δ. και σήμερα γραμματέα τεκμηρίωσης ακούγεται για δύο εκλογικές Περιφέρειες. Για τη Λακωνία από την οποία κατάγεται και κατά πάσα πιθανότητα θα πολιτευθεί και για την Α' Αθηνών. Διατηρεί κι αυτός επικοινωνία με τον κ. Καραμανλή και ποντάρει πολλά στην στήριξη που θα μπορούσε να του δώσει σε προσωπικό επίπεδο.

Ο κ. Γιάννης Ανδριανός είναι επίσης ένας από τους λιγοστούς βουλευτές της Ν.Δ. που κρατάνε στενή επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό. Στην Αργολίδα όπου θα είναι ξανά υποψήφιος και με δεδομένο ότι η Ελσα Παπαδημητρίου είναι πλέον εκτός, μάλλον δεν θα έχει δυσκολίες στην επανεκλογή του.

Ο κ. Δημήτρης Σιούφας, τέλος, αν θελήσει να είναι ξανά υποψήφιος θα πρέπει να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των Καρδιτσιωτών καθώς η νέα ηγεσία δεν πρόκειται να του ξαναδώσει εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πάντως, δεν αποκλείεται, αντί για τον ίδιο να είναι υποψήφιος στην Καρδίτσα ο γιός του

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ