Πρωταθλήτριες οι γυναίκες στην κατάθλιψη και στις αγχώδεις διαταραχές – Κυριολεκτικά τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι - iefimerida.gr

Πρωταθλήτριες οι γυναίκες στην κατάθλιψη και στις αγχώδεις διαταραχές – Κυριολεκτικά τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια αποκάλυψε ότι οι γυναίκες – κυρίως σε μικρή ηλικία - είναι πιο επιρρεπής στην κατάθλιψη και στις αγχώδεις διαταραχές, επειδή έχουν μεγαλύτερη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αφού πρώτα μελέτησαν 922 νέους, ηλικίας μεταξύ 8 έως 22 ετών. Τους υπέβαλαν σε μαγνητική τομογραφία, για να αναλύσουν την πορεία της ροής τους αίματος προς τον εγκέφαλο και τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.

«Τα τμήματα του εγκεφάλου, όπου είδαμε την υψηλότερη διαφορά στη ροή του αίματος, ήταν σε μέρη του εγκεφάλου, τα οποία συνδέονται με τις γνωστικές λειτουργίες, ενώ η περιοχή, που επλήγη, ήταν σημαντική, δεδομένου ότι ρυθμίζει τα συναισθήματα και ελέγχει τις κοινωνικές καταστάσεις», επεσήμαναν οι ερευνητές.

Οι ορμόνες του γυναικείου φύλου και τα οιστρογόνα, αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο στα νεαρά κορίτσια και έτσι μπορεί να εξηγηθούν οι διαφορές στις ψυχιατρικές διαταραχές μεταξύ των δύο φύλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ