Ξανά στους δρόμους τα τάγματα εφόδου της ΧΑ: Απειλές στη Νίκαια την ημέρα των εκλογών -«Θα έχετε την τύχη του Φύσσα» - iefimerida.gr

Ξανά στους δρόμους τα τάγματα εφόδου της ΧΑ: Απειλές στη Νίκαια την ημέρα των εκλογών -«Θα έχετε την τύχη του Φύσσα»

Ξανά στους δρόμους τα τάγματα εφόδου της ΧΑ: Απειλές στη Νίκαια την ημέρα των εκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ομάδα 15 μαυροντυμένων νεαρών με ξυρισμένα κεφάλια έφθασαν έξω από το 12ο δημοτικό σχολείο της Νίκαιας την ημέρα των εκλογών και άρχισαν να απειλούν δημοτικούς συμβούλους αριστερών συνδυασμών.Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" οι χρυσαυγίτες τους απείλησαν ότι θα έχουν την τύχη του Παύλου Φύσσα.

Όπως φαίνεται, η δολοφονία του 37χρονου μουσικού από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Ρουπακιά, οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης -με τις δολοφονίες μεταναστών και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών αντιπάλων, όπως έγινε με τα μέλη του ΠΑΜΕ- τα ντοκουμέντα για τη ναζιστική της ιδεολογία και την στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της, οι προπηλακισμοί και οι τραμπουκισμοί, δεν στάθηκαν αρκετά για να μειωθεί η επιρροή των χρυσαυγιτών στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, το Πέραμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2009 η Χρυσή Αυγή είχε συγκεντρώσει στην περιοχή της Β΄ Πειραιώς μόλις 0, 50%, δηλαδή 933 ψήφους. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 το ποσοστό του νεοναζιστικού μορφώματος εκτοξεύτηκε στο 9, 28%.

Εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση και τον θυμό των ανέργων και διατηρώντας σαν βιτρίνα τα συσσίτια μόνο για Έλληνες οι νεοναζί κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσοστό του 11, 35%, δηλαδή 18.108 ψήφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ