Τα αυτοκίνητα πτέρυγες θα κυκλοφορούν και σε δημόσιους δρόμους - iefimerida.gr

Τα αυτοκίνητα πτέρυγες θα κυκλοφορούν και σε δημόσιους δρόμους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Deltawings, τα αυτοκίνητα πτέρυγες που μοιάζουν σαν κάποια κατασκοπευτικά αεροπλάνα που εμφανίζονται κατά καιρούς στο internet, είναι η τελευταία μόδα για τους αγώνες αντοχής. Κι αυτό γιατί χαρακτηρίζονται από χαμηλό βάρος και εξαιρετική αεροδυναμική, χάρη στο σχήμα τους με το πολύ μικρό μετατρόχιο μπροστά και το μεγάλο πίσω.

Όπως δείχνουν τα πράγματα όμως το συγκεκριμένο κόνσεπτ θα περάσει και στους δημόσιους δρόμους, καθώς η αμερικάνικη Deltawing Racing θέλει να μετατρέψει το αγωνιστικό της «τρίγωνο» σε επιβατικό και μάλιστα τετραθέσιο, διατηρώντας τα πλεονεκτήματα που προαναφέραμε. Μάλιστα για την πρόωση του θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κινητήρες βενζίνης και diesel μέχρι υβριδικά συστήματα.

Η ίδια η Deltawing Racing πάντως λέει πως με έναν κινητήρα βενζίνης με 85 έως 110 ίππους το «τρίγωνό» της για το δρόμο θα ολοκληρώνει το 0-100 σε περίπου 6,0 δευτερόλεπτα. Η τελική του θα φτάνει τα 210, ενώ η μέση κατανάλωσή του θα είναι 3,4 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Τα αυτοκίνητα πτέρυγες θα κυκλοφορούν και σε δημόσιους δρόμους | iefimerida.gr 0
Τα αυτοκίνητα πτέρυγες θα κυκλοφορούν και σε δημόσιους δρόμους | iefimerida.gr 1
Τα αυτοκίνητα πτέρυγες θα κυκλοφορούν και σε δημόσιους δρόμους | iefimerida.gr 2
Τα αυτοκίνητα πτέρυγες θα κυκλοφορούν και σε δημόσιους δρόμους | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητα αντοχή πτέρυγες Deltawings
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ