Τώρα η κυβέρνηση θα μοιράσει τα κατασχεθέντα από ξέπλυμα χρήματα σε ευπαθείς ομάδες -Πάνω από 9,5 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Τώρα η κυβέρνηση θα μοιράσει τα κατασχεθέντα από ξέπλυμα χρήματα σε ευπαθείς ομάδες -Πάνω από 9,5 εκατ. ευρώ

Τώρα η κυβέρνηση θα μοιράσει τα κατασχεθέντα από ξέπλυμα χρήματα σε ευπαθείς ομά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη είπε πως με νομοθετική πρωτοβουλία εντός του επόμενου μήνα θα αξιοποιηθούν οι δεσμευμένες καταθέσεις.

Συγκεκριμένα είπε πως μόνο από ορισμένες δράσεις του ΣΔΟΕ έχουν «δεσμευτεί καταθέσεις ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, 770.000 δολαρίων, τουρκικές λίρες, χρυσός, ασήμι, κοσμήματα κ.α. Σε αυτά δεν υπολογίζονται κατασχέσεις που έχουν να κάνουν με αδικήματα όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι φιλοδοξία του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν τα ποσά προς όφελος ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων με νομοσχέδιο που θα έρθει στην Βουλή τον Ιούνιο και ακριβή καταγραφή - αποτίμηση του συνολικού ποσού των δεσμευμένων προϊόντων.

Παράλληλα υποστήριξε ότι πρέπει να εξεταστεί και η πρόβλεψη επιεικέστερης ποινικής μεταχείρισης προς όσους επιστρέφουν «τα κλεμμένα» πριν την διαδικασία άσκησης δίωξης εναντίον τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ