Ηuffington Post: Γέμισε η ευρωβουλή ακροδεξιά τέρατα -Ποια είναι τα 9 τρομακτικά ακραία κόμματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ηuffington Post: Γέμισε η ευρωβουλή ακροδεξιά τέρατα -Ποια είναι τα 9 τρομακτικά ακραία κόμματα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η HuffingtonPost κάνει σήμερα εκτενή αναφορά στα ακροδεξιά και «τρομακτικά κόμματα», όπως τα αποκαλεί ο συντάκτης, του Ευρωκοινοβουλίου. Το δημοσίευμα ξεκινάει με τα παρακάτω λόγια«Το ένα εξ αυτών των κομμάτων ηγείται κάποιος που έχει για τατουάζ μια σβάστικα, ενώ ένα άλλο ηγείται κάποιος που θέλει να ξεφορτωθεί όλους του μουσουλμάνους που μένουν στη χώρα, ένα τρίτο έχει ιδρυτή κάποιον που πρότεινε την απελευθέρωση του ιού Έμπολα ώστε να απαλλαγεί η χώρα από τους μετανάστες».

Το ίδιο δημοσίευμα συνεχίζει γράφοντας «αυτή περίπου είναι η πολιτική κατάσταση που επικρατεί εν έτη 2014 καθώς αναμένεται να εισέλθουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι πιο ευρωσκεπτικιστές, οι πιο αντιμετανάστες και οι πιο ακραίοι δεξιοί όλων των εποχών».

«Αυτή είναι και η πρώτη φορά που ανοιχτά και απροκάλυπτα θα καθίσουν νεοναζιστικά κόμματα να συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες ως εκπρόσωποι των λαών τους» γράφει ο συντάκτης της Huffington Post και χαρακτηρίζει τα εν λόγω κόμματα «περιθωριακούς της Ευρώπης» και «περίεργους ή εντελώς ασήμαντους» που έχουν κατακλύσει την αίθουσα του Ευρωκονοβουλίου όπως τονίζει το ίδιο άρθρο.

«Όλα τα παρακάτω τα κόμματα είναι ευρωφοβικά και όλοι μαζί συγκεντρώνουν το ένα τρίτο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου» τονίζει ο αρθρογράφος.

Στο ίδιο δημοσίευμα η Hufington Post συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρουμε καθώς και τις πιο αντιπροσωπευτικές δηλώσεις των πιο «τρομακτικών κομμάτων» της Ευρώπης και μας τα παρουσιάζει:

Εθνικό Μέτωπο-Γαλλία

Η Marine Le Pen έχει δουλέψει σκληρά για να «αποτοξινώσει» το ακροδεξιό κόμμα της, έφτασε μέχρι το σημείο να λογοκρίνει τον ίδιο τον πατέρα της που υπήρξε και ιδρυτής του κόμματος.Ο Jean Marie Le Pen δήλωσε μόλις τον περασμένο μήνα ότι ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να δώσει τη λύση στο ζήτημα της μετανάστευσης στην Ευρώπη μέσα σε τρεις μήνες. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει καταδικαστεί βάσει των νόμων στη Γαλλία ενώ έχει χαρακτηρίσει τους θαλάμους αερίων των Ναζί μια «μικρή λεπτομέρεια». Το εν λόγω κόμμα έλαβε το ένα τέταρτο των ψήφων στη Γαλλία, με τη δημοφιλή αντιμεταναστευτική του πλατφόρμα.

NPD-Γερμανία

Το νεοναζιστικό NPD έχει αρχίσει εκστρατεία για τη διακοπή της μετανάστευσης και έχει χαρακτηριστεί ρατσιστικό και αντισημιτικό. Μερικά από τα συνθήματα του είναι «Λεφτά στη γιαγιά και όχι στο Ρομά» και «η βάρκα είναι γεμάτη». Σε συνεντεύξεις επιμένουν ότι η Ευρώπη είναι «μια ήπειρος των λευκών ανθρώπων» και έχουν παρελάυνει με πανό διακηρύσσοντας τη ναζιστική ιδεολογία της εθνικοσοσιαλισμού».

Χρυσή Αυγή-Ελλάδα

Το ελληνικό υπερεθνικιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή έβγαλε τις μπότες του και έβαλε κοστούμια για την προεκλογική του καμπάνια και ο λαός το αντάμειψε με έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κύριος εκπρόσωπός του κόμματος έχει ένα τατουάζ σβάστικα, ενώ μεγάλος αριθμός των μελών του κόμματος είναι στη φυλακή καθώς κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Τα συνθήματα τους «κοσμούν»τζαμιά, συναγωγές και νεκροταφεία. Τον Μάιο του 2012, η Χρυσή Αυγή κατέβηκε στις ελληνικές εκλογές με το σύνθημα «Έτσι μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτή τη γη της βρωμιάς», έφτιαξε «συσσίτια μόνο για Έλληνες», και ο εκπρόσωπός του έχει δανειστεί για ομιλίες του στη Βουλή αποσπάσματα από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Παρ'όλα τα παραπάνω, το κόμμα επιμένει ότι δεν είναι ούτε εγκληματικό ούτε νεοναζί. Αυτή τη στιγμή είναι το τρίτο πιο δημοφιλές κόμμα της Ελλάδας, γράφει χαρακτηριστκά π συντάκτης της Huffington Post.

Οι Φίνς-Φινλανδία

Το αντιευρωπαϊκό λαϊκίστικο κόμμα της Φινλανδίας δεν τα πήγε τόσο καλά όσο περίμενε, αλλά εξακολουθεί να έχει δύο ευρωβουλευτές μέσα στο Ευρωκονοβούλιο. Το κόμμα ήταν γνωστό ως «Αληθινοί Φιλανδοί». Ενώ στον βουλευτή James Hirvisaari επιβλήθηκε πρόστιμο το 2011 για τα σχόλια που έκανε στο blog του για τους μουσουλμάνους, ένας άλλος αρνήθηκε μια πρόσκληση για μια συγκέντρωση της Ημέρα της Ανεξαρτησίας, επειδή δεν ήθελε να δει ζευγάρια ομοφυλόφιλα, παρ'όλα αυτά το κόμμα έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι είναι ρατσιστικό και ομοφοβικό.

Λαϊκό κόμμα των Δανών-Δανία

Το Λαϊκό κόμμα των Δανών κέρδισε σχεδόν το 27% των ψήφων και διπλασίασε τον αριθμό των ευρωβουλευτών. Ιδρύτρια του κόμματος η Pia Kjærsgaard που πρεσβεύει ότι η Δανία δεν είναι μια χώρα όπου η μετανάστευση είναι ευπρόσδεκτη. Έχει δηλώσει: «Αν θέλουν να μετατρέψουν τη Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ σε μια σκανδιναβική Βηρυτό, με πολέμους φατριών, εγκλήματα και ομαδικούς βιασμούς, αφήστε τους να το κάνουν, μπορούμε να βάλουμε ένα εμπόδιο στη γέφυρα Øresund».

Το κόμμα για την Ελευθερία-Ολλανδία

Το Ολλανδικό ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία του Geert Wilders είναι απογοητευμένο με τα αποτελέσματα. Γνωστός για την ηχηρή κριτική του στο Ισλάμ, ο Wilders είναι γνωστός για το ρητό «Δεν μισώ τους μουσουλμάνους, μισώ το Ισλάμ». Ο ίδιος έχει κάνει εκστρατείες για να βάλει τέρμα στη μετανάστευση μουσουλμάνων στην Ολλανδία και τον επαναπατρισμό όσων ζουν σήμερα εκεί. «Το Ισλάμ είναι ο Δούρειος Ίππος στην Ευρώπη, πρέπει να σταματήσουμε τώρα εξισλαμισμό». Ο Wilders έχει πει στην Ολλανική Βουλή «Θέλετε περισσότερους ή λιγότερους Μαροκινούς σε αυτή την πόλη και και σε αυτή την χώρα;» Το κόμμα διατηρεί τέσσερις έδρες στο κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Jobbik-Ουγγαρία

Το εθνικιστικό κόμμα Jobbik, ένα από τα πιο προφανή νεοναζιστικά κομμάτα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συγκέντρωσε το 14,7% των ψήφων και τρεις ευρωβουλευτές. Μέλη του ζήτησαν, οι Εβραίοι που κατοίκουν στην Ουγγαρία να υπογράψουν ένα ειδικό μητρώο.

Κόμμα της Ελευθερίας-Αυστρία

Το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, το οποίο κέρδισε περίπου το ένα πέμπτο των ψήφων με τις αντιμεταναστευτικές του απόψεις, διπλασίασε τον αριθμό των βουλευτών του όπου από δύο έγιναν τέσσερις, το εν λόγω κόμμα ελπίζει να σχηματίσει μια συμμαχία με το Εθνικό Μέτωπο.Εάν υπάρχουν μετανάστες, από την Τουρκία, οι οποίοι παραπονούνται ότι υπάρχει σταυρός στις τάξεις, στα σχολεία τους λέω: «Να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους» έχει δηλώσει ο Heinz-Christian Strache ο οποίος διατείνεται οτι δεν είναι ρατσιστής, γιατί «τρώει κεμπάπ».

Λέγκα του Βορρά-Ιταλία

Το ακροδεξιό κόμμα της Ιταλίας κέρδισε 6% των ψήφων. Ένας εκ των ευρωβουλευτών έχει πει «Η Αφρική δεν έχει παράξει τίποτα μεγαλοφυές όπως μπορεί να δει κανείς ακόμα και από μια εγκυκλοπαίδεια του Μίκυ Μάους».

BNP -Μεγάλη Βρετανία

Ο Νικ Γκρίφιν του BNP έχασε την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είπε Θα επιστρέψουμε, το BNP είναι το αληθινό «ρατσιστικό» κόμμα και εκείνοι που ψηφίσαν το UKIP έκαναν λάθος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ