Μέρκελ: Λυπηρή και εντυπωσιακή η άνοδος ακροδεξιών και λαϊκιστών - iefimerida.gr

Μέρκελ: Λυπηρή και εντυπωσιακή η άνοδος ακροδεξιών και λαϊκιστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ημέρα μετά τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τοποθετήθηκε σε συνέντευξη Τύπου και μίλησε τόσο για τα ποσοστά του συντηρητικού κόμματος, όσο και για την άνοδο των ακροδεξιών, των ευρωσκεπτικιστών και των λαϊκιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Για την δεύτερη κατηγορία ήταν ολιγόλογη σημειώνοντας πως ήταν εντυπωσιακή και λυπηρή, ενώ απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το AfD που προβάλλει ως ένα «καθαρό» ευρωσκεπτικιστικό κόμμα.

Από την άλλη η Μέρκελ εμφανίστηκε ικανοποιημένη για τις επιδόσεις του κόμματος της, παρά το γεγονός ότι το CDU εμφάνισε αρκετές απώλειες και κατέγραψε τα χειρότερα ποσοστά (35,4%) από όλες τις προηγούμενες εκλογές για την Ευρωβουλή.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η συζήτηση πρέπει τώρα να στραφεί προς την εκλογή του προέδρου της Κομισιόν. Η ίδια δήλωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ αλλά ότι δεν αποφασίζει μόνη της.

Σταϊνμάγερ: «Είμαι σοκαρισμένος»

Για «σοβαρό συμβάν», έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ στην γερμανική τηλεόραση. «Μεγάλος αριθμός λαϊκιστικών, ευρωσκεπτικιστικών ή και εθνικιστικών κομμάτων κάνουν την είσοδό τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε ορισμένες χώρες, ίσως όχι όσα φοβόμασταν. Αλλά η Γαλλία, αυτό που συνέβη με το Εθνικό Μέτωπο, αποτελεί σοβαρό συμβάν», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Είμαι σοκαρισμένος για το ότι ένας εκλεγμένος του (γερμανικού νεοναζιστικού κόμαμτος) NPD καταλαμβάνει έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Ελπίζω ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις θα βρουν ένα μοντέλο συνεργασίας ώστε ο μεγάλος αριθμός των εθνικιστικών κομμάτων της αριστεράς ή της δεξιάς να μην κατορθώσουν να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή πολιτική»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ