Συνταγές για το βράδυ των εκλογών -Σε ρόλο σεφ το ευρωκοινοβούλιο, «σερβίρει» γεύσεις από όλη την Ευρώπη - iefimerida.gr

Συνταγές για το βράδυ των εκλογών -Σε ρόλο σεφ το ευρωκοινοβούλιο, «σερβίρει» γεύσεις από όλη την Ευρώπη

Συνταγές για το βράδυ των εκλογών -Σε ρόλο σεφ το ευρωκοινοβούλιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία βραδιά με «ντέρμπι» απαιτεί συγκέντρωση φίλων γύρω από την τηλεόραση με πίτσες και μπύρες. Ή τουλάχιστον αυτό υπαγορεύει το στερεότυπο, είτε πρόκειται για κάποια σημαντική ποδοσφαιρική αναμέτρηση ή για το διαγωνισμό της Eurovision. Για το βράδυ των εκλογών όμως, το Ευρωκοινοβούλιο έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό και πιο νόστιμο.

Στο λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Facebook δημιουργήθηκε μία εφαρμογή με τίτλο «Μία γεύση από την Ευρώπη». Σε αυτή, έχει επιλεγεί μία συνταγή παραδοσιακού πιάτου από κάθε χώρα ως πρόταση για το βράδυ των εκλογών, ενώ όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει τη δική του ιδέα.

«Εκπρόσωπος» της Ελλάδας σε αυτή την εφαρμογή είναι τα ντολμαδάκια, ενώ... σαρώνει το πιάτο από τη Βουλγαρία, η σαλάτα Σόπσκα, που έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 19.000 «Like». Αλλες γευστικές προτάσεις του Ευρωκοινοβουλίου για τη βραδιά των εκλογών είναι η πατζαρόσουπα της Λιθουανία, τα ρολά λάχανου της Ρουμανίας, η καρμπονάρα της Ιταλίας και το μοσχάρι Μπουργκινιόν της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ