Σε λίγη ώρα τα πρώτα exit poll- Κορυφώνεται η αγωνία των κομμάτων - iefimerida.gr

Σε λίγη ώρα τα πρώτα exit poll- Κορυφώνεται η αγωνία των κομμάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία, χωρίς μεγάλα προβλήματα σε όλη την Ελλάδα, για την ανάδειξη δημάρχων και Περιφερειαρχών. Οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών θα κλείσουν στις 7 μ.μ.

Οι αρχηγοί όλων των κομμάτων περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα, καθώς η «ετυμηγορία» της κάλπης και το μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα επηρεάσουν το πολιτικό σκηνικό στη χώρα, ενόψει μάλιστα και των ευρωεκλογών.

Αλλωστε, από νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησε η φημολογία για συγκεκριμένους υποψηφίους, ειδικά στην Αττική, η οποία απλώθηκε σε όλη την επικράτεια ανεβάζοντας κατακόρυφα το πολιτικό θερμομετρο ενώ πολλοί έκαναν λόγο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Σε λίγη ώρα τα πρώτα exit poll- Κορυφώνεται η αγωνία των κομμάτων | iefimerida.gr 0
Σε λίγη ώρα τα πρώτα exit poll- Κορυφώνεται η αγωνία των κομμάτων | iefimerida.gr 1
Σε λίγη ώρα τα πρώτα exit poll- Κορυφώνεται η αγωνία των κομμάτων | iefimerida.gr 2
Σε λίγη ώρα τα πρώτα exit poll- Κορυφώνεται η αγωνία των κομμάτων | iefimerida.gr 3
Σε λίγη ώρα τα πρώτα exit poll- Κορυφώνεται η αγωνία των κομμάτων | iefimerida.gr 4
Σε λίγη ώρα τα πρώτα exit poll- Κορυφώνεται η αγωνία των κομμάτων | iefimerida.gr 5

Το μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους δύο υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, την Ρένα Δούρου στην Αττική και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αθήνα, στους οποίους ποντάρει πολλά η Κουμουνδούρου για να κερδίσει τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και τις πολιτικές εντυπώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και είναι προφανές ότι αν οι υποψήφιοι του κόμματος κερδίσουν υψηλά ποσοστά, η Κουμουνδούρου θα μπορεί να εξάγει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για επικράτηση.

Σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ
Στην Κουμουνδούρου κλήθηκαν το μεσημέρι τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος αφού οι επιτελείς του κ. Τσίπρα αναμένουν ότι θα έχουν πλέον μια σαφή εικόνα για τα εκλογικά αποτελέσματα συνολικά, αλλά κυρίως στις κρίσιμες περιφέρειες και δήμους, πριν τα exit polls.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η γενική τοποθέτηση του κόμματος, αλλά και η γραμμή με την οποία θα πρέπει να εμφανιστούν τα στελέχη του στα μέσα ενημέρωσης, κυρίως στα τηλεοπτικά πάνελ το βράδυ.

Kρίσιμη η σειρά εκλογής του Αρη Σπηλιωτόπουλου
Μεγάλη σημασία έχουν οι επιδόσεις των υποψηφίων της ΝΔ και θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο σε ποιά θέση θα βρεθεί ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, καθώς έχει σημασία εάν δεν ευρεθεί στον δεύτερο γύρο ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ – δεν έχει ξανασυμβεί να μην έχει η ΝΔ διεκδικητή του δήμου της Αθήνας στη δεύτερη Κυριακή.

Ένα ακόμη σημείο που προσέχουν όλοι για τις βραδινές αναλύσεις και τα πολιτικά συμπεράσματα, που θα εξαχθούν για να καθοριστούν οι εξελίξεις και το κλίμα ενόψει των ευρωεκλογών, είναι οι μάχες και στις υπόλοιπες 12 περιφέρειες. Ποια θα είναι τα ζευγάρια δηλαδή και πόσες περιφέρειες θα διεκδικήσει κάθε κόμμα στη δεύτερη Κυριακή, καθώς και τα ποσοστά που θα λάβουν σήμερα. Η αναγωγή αυτών των ποσοστών σε εθνική κλίμακα θα δώσει και μία πρώτη δυνατή γεύση για τις γενικότερες τάσεις στο εκλογικό σώμα στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές.

Σε λίγη ώρα τα πρώτα exit poll- Κορυφώνεται η αγωνία των κομμάτων | iefimerida.gr 6
Σε λίγη ώρα τα πρώτα exit poll- Κορυφώνεται η αγωνία των κομμάτων | iefimerida.gr 7
Σε λίγη ώρα τα πρώτα exit poll- Κορυφώνεται η αγωνία των κομμάτων | iefimerida.gr 8



Φωτογραφίες: Eurokinissi, Fosphotos, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ