Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 35 εκατ. δολαρίων στην General Motors από την κυβέρνηση των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 35 εκατ. δολαρίων στην General Motors από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόστιμο ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ στην General Motors, υποστηρίζοντας πως η αυτοκινητοβιομηχανία καθυστέρησε δέκα ολόκληρα χρόνια να διατάξει την ανάκληση αυτοκινήτων της εταιρείας, στα οποία εντοπίστηκε τεχνικό πρόβλημα στο «κλειδί» της μηχανής. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ελάττωμα είχε προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 13 ατόμων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις «νέκρωνε» το τιμόνι, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ακόμα και θανατηφόρα τροχαία.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που είναι δυνατό να επιβληθεί σε τέτοιες υποθέσεις, ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, είναι ένα μικρό ποσό σε σχέση με τα κέρδη της εταιρείας.

Από την πλευρά της η αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχθηκε πως οι υπάλληλοι γνώριζαν για το τεχνικό πρόβλημα από το 2004, ωστόσο, η ανάκληση που αφορά σε 2,6 εκατ. οχήματα της εταιρείας διατάχθηκε τον Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις ανάκλησης από τους αυτοκινητοβιομηχανίες ο νόμος τις υποχρεώνει να δηλώνουν τα ελαττώματα εντός πέντε ημερών από τη στιγμή που θα εντοπιστεί.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει διακανονισμό με την υπηρεσία οδικής ασφάλειας και τώρα επανεξετάζει τις διαδικασίες και τις πολιτικές της σχετικά με τις μελλοντικές ανακλήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ