Φώτης Βαλλάτος: Οι 23 λόγοι που αγαπάω την Αθήνα και είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος - iefimerida.gr

Φώτης Βαλλάτος: Οι 23 λόγοι που αγαπάω την Αθήνα και είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Φώτης Βαλλάτος: 23 λόγοι που αγαπάω την Αθήνα και είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φώτης Βαλλάτος αποφάσισε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη στο δήμο Αθηναίων και σε άρθρο του στο popaganda.gr εξηγεί τους 23 λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

«Γιατί έχει το πιο ωραίο φως. Τα πρωινά η Ακρόπολη λούζεται με ένα φως που νομίζεις ότι είναι προϊόν από ανακλαστήρες σε γύρισμα κινηματογραφικής ταινίας – το ηλιοβασίλεμα με φόντο τον Πειραιά, τη Σαλαμίνα και τις καθαρές ημέρες μέχρι και την Πελοπόννησο είναι ισάξιο πολυδιαφημισμένων νησιών.

Γιατί σε πείσμα της παγκόσμιας λαίλαπας του gentrification, επιβιώνουν ακόμη μέρη υψηλής νοσταλγικής και λαογραφικής αξίας, όπως το Δίπορτο η υπόγεια ταβέρνα της Σωκράτους (που την ανέφερε και ο Βάρναλης στους «Μοιραίους»), το Au Revoir της Πατησίων που σχεδίασε ο Προβελέγγιος (από το οποίο έχει περάσει και ο Φρανκ Σινάτρα), η Αυλή στου Ψυρρή είναι σαν still life της δεκαετίας του '60 (όταν οι εσωτερικοί μετανάστες έμεναν δέκα-δέκα οικογένειες σε μερικά τετραγωνικά με μια κοινή αυλή), το γιουσουρούμ στο Μοναστηράκι, τα γαλακτοπωλεία/λουκουματζίδικα Κρίνος στην Αιόλου και Κτιστάκης στη Σωκράτους, τα εκμέκ της Χαράς στην Πατησίων, ο Ανθός στην Κολοκοτρώνη που είναι σαν να τρως σε υπερωκεάνιο του '50, το μπαρμπέρικο στην Απόλλωνος, οι μπάμιες κοτόπουλο του Κεντρικόν στη στοά, τα τηγανητά τυροπιτάκια του Τηνιακού στην Αλεξάνδρας, το ουζερί του Λάκη στην πλατεία Βικτωρίας, το «πανάρχαιο» βιβλιοπωλείο στην Αχαρνών (απέναντι από τον ΟΤΕ), η Φωκιώνος Νέγρη (που όσο και αν εκμοντερνιστεί θα παραμένει πάντα παλιά), το οινομαγειρείο Το Τριφύλλι στην οδό Παναθηναϊκού πίσω από το γήπεδο, τα σουβλάκια του αεκτζή Κώστα στην Αγίας Ειρήνης και του άλλου (με το ταμπελάκι «όχι άγχος») στη οδό Πεντέλης (απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Δύναμης που παίζει προηχογραφημένη λειτουργία με ηχεία) και τόσα άλλα καφενεία που κρατάνε ζωντανή την παλιά ζωή της πόλης. Και πολλά ακόμα που ξεχνάω τώρα.

Γιατί ένα καλοκαιρινό βράδυ μια παρέα μπορεί να ανέβει σε ένα «μπαλκόνι» του λόφου του Λυκαβηττού και να διοργανώσει ένα DIY πάρτι για τα παιδιά που αγαπούν την αστική φύση και τα λαμπάκια της πόλης που τρεμοπαίζουν κάτω από τον Αττικό ουρανό.»

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο popaganda.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ