Δεν αλλάζουν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα -Το αδιάθετο ποσό θα διατεθεί σε νέους ανέργους - iefimerida.gr

Δεν αλλάζουν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα -Το αδιάθετο ποσό θα διατεθεί σε νέους ανέργους

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Δύσκολη αποδεικνύεται τελικά η εξίσωση του κοινωνικού μερίσματος για το οικονομικό επιτελείο, καθώς στο τέλος του μήνα είναι πολύ πιθανόν να χρειαστούν να... τετραγωνίσουν τον κύκλο, αφού θα πρέπει να βελτιώσουν τα εισοδηματικά κριτήρια για να διατεθεί όλο το ποσό των 450 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας όμως υπόψιν τους πολλούς νέους δικαιούχους όπως αυτοί θα προκύψουν από την επεξεργασία των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των νέων ανέργων (στοιχεία 2013) θα είναι πολύ μεγάλος, ενώ μεγάλος θα είναι ο αριθμός και όσων απορρίφθηκαν κατ΄αρχήν από το ΚΕΠΥΟ αλλά λόγω της μείωσης των εισοδημάτων τους το 2013, που αποτυπώνονται στις δηλώσεις του 2014, θα μπορέσουν τελικά να λάβουν το επίδομα!

Κατά τη σημερινή σύσκεψη στο ΓΛΚ με τη συμμετοχή κλιμακίου το ΠΑΣΟΚ, προέκυψε ότι άλλες 67.500 αιτήσεις εγκρίθηκαν από τις 30/4 έως σήμερα και το συνολικό ποσό έχει ανέβει στα περίπου 210 εκατ. ευρώ (τα 133,2 εκατ. ευρώ έχουν ήδη πληρωθεί). Ωστόσο, από τη καθημερινή ροή αιτήσεων φαίνεται ότι στο τέλος του μήνα θα μείνουν αδιάθετα περίπου 160- 170 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα γίνει επεξεργασία όλων των αιτήσεων που θα έχουν απορριφθεί έως το τέλος του μήνα, με βάση τα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων αλλά ΧΩΡΙΣ αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι νέοι άνεργοι αλλά και όσοι είχαν τέτοιες εισοδηματικές αλλαγές το 2013, που τους επιτρέπουν να λάβουν το επίδομα.

Σε δεύτερη φάση, εάν έχει μείνει αδιάθετο ποσό- που είναι πολύ πιθανόν- θα επανεξεταστούν τα εισοδηματικά κριτήρια, με σύστημα ανάλογο με αυτό που ίσχυσε για τους ένστολους (διεύρυνση εισοδηματικών ορίων με απομείωση του επιδόματος). Τα νέα κριτήρια θα ισχύσουν, όμως, για όλους και ως εκ τούτου η όποια διεύρυνση θα πρέπει να γίνει με βάση το ότι δεν μπορεί να ξεπεραστεί το όριο των 450 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ