Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ανακοινώνονται οι βάσεις - iefimerida.gr

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ανακοινώνονται οι βάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 29 Αυγούστου, θα ανακοινωθούν οι βάσεις για όλους τους μαθητές, υποψήψιους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, δήλωσε η υπουργός Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αισθητή πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων που συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση.

Ετσι, πτώση αναμένεται στις ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές, πολυτεχνικές, νομικές και παιδαγωγικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη περισσότερο εκτιμάται ότι θα χαμηλώσουν οι βάσεις στα ιδρύματα της περιφέρειας.

Στα ΤΕΙ εκτιμάται ότι περίπου 3.000 θέσεις θα μείνουν ακάλυπτες, ενώ μερικές χιλιάδες υποψήφιοι θα εισαχθούν με βαθμολογίες κάτω από τα 10.000 μόρια.

Αντιθέτως, σε ορισμένα τμήματα με ειδικά μαθήματα αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων εισαγωγής.

Η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ενόψει του νέου σχολικού έτους, τόνισε ότι η φετινή είναι η πρώτη χρονιά που θα ανακοινωθούν οι βάσεις για όλους τους μαθητές, ενώ απέδωσε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι τα αγωνίσματα στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές πραγματοποιήθηκαν δέκα ημέρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς δεν είχε καθοριστεί από τα αρμόδια υπουργεία ο ακριβής αριθμός των εισακτέων.

Η κα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε "πολύ δύσκολη" τη νέα σχολική χρονιά διαβεβαιώνοντας πάντως ότι "όλα είναι υπό έλεγχο" από πλευράς υπουργείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες, φέτος θα συνταξιοδοτηθούν 6.000 εκπαιδευτικοί και θα προσληφθούν 600 όπως επιβάλλεται από την αναλογία μια πρόσληψη προς δέκα αποχωρήσεις με βάση τις δανειακές υποχρεώσεις του κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ