Ολα μετά τις εκλογές: Τον Ιούνιο οι απολογίες Παπακωνσταντίνου και λοιπών για τα «σβήσε-σβήσε» στη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Ολα μετά τις εκλογές: Τον Ιούνιο οι απολογίες Παπακωνσταντίνου και λοιπών για τα «σβήσε-σβήσε» στη λίστα Λαγκάρντ

Ολα μετά τις εκλογές: Τον Ιούνιο οι απολογίες Παπακωνσταντίνου και λοιπόν για τα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μετεκλογικές» θα είναι οι απολογίες των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου στον αρεοπαγίτη ανακριτή Ι. Τσαλαγανίδη, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε την Τρίτη ο κ. Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις αρχές Ιουνίου.Την ίδια περίοδο θα απολογηθούν και η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης, αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου διώκεται μετά την προανακριτική επιτροπή της βουλής για τα κακουργήματα της απιστίας, της νόθευσης εγγράφου και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που σχετίζεται με την απάλειψη των ονομάτων των συγγενών του από την λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός αρνείται ότι ήταν εκείνος ή συνεργάτης του που προχώρησε στο «σβήσιμο» των ονομάτων της Ελένης Παπακωνταντίνου, του Ανδρέα Ροσσώνη και του Συμεών Σικιαρίδη από την επίμαχη λίστα, η οποία αρχικά είχε 2.062 ονόματα και στη συνέχεια 2.059 . Ωστόσο το πρωτότυπο dvd δεν έχει ακόμη βρεθεί.

Οσο για τους δύο πρώην γραμματείς του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρη και Ι. Διώτη, η ποινική τους μεταχείριση θα παραμείνει στα χέρια του τακτικού ανακριτή Χ. Παπακώστα αφού η δικογραφία διαχωρίστηκε από το πρόσωπο του υπουργού, οι πράξεις του οποίου ελέγχονται από τον Άρειο Πάγο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ