Η εκδίκηση των κοντών -Επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι το γονίδιο της μακροζωίας δεν το διαθέτουν οι ψηλοί - iefimerida.gr

Η εκδίκηση των κοντών -Επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι το γονίδιο της μακροζωίας δεν το διαθέτουν οι ψηλοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι άντρες που δε φημίζονται για το ύψος τους και νιώθουν μειονεκτικά, έχουν τώρα κάθε λόγο να πάρουν την εκδίκησή τους. Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύει η Independent, οι άντρες που είναι κάτω από 1.70μ, έχουν πιθανότητες να επιμηκύνουν τη...ζωή σε χρόνια.

Ενας από τους ερευνητής μάλιστα εξηγεί χαρακτηριστικά: «Οσο πιο ψηλός, τόσο πιο σύντομη ζωή θα έχεις».

Η ομάδα του, στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης, διαπίστωσε ότι μικρόσωμοι άντρες είναι πιο πιθανό να έχουν μια προστατευτική μορφή του γονιδίου της μακροζωίας, FOXO3 και έχουν και περισσότερες πιθανότητες να έχουν χαμηλότερα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα τους.

Ο Δρ Bradley Willcox, από το Τμήμα Γηριατρικής, ανέφερε ότι οι ερευνητές είχαν χωρίσει τους άντρες σε δύο ομάδες: σε αυτούς που ήταν 1.70μ και κάτω, και σε αυθτούς από 1.70 και άνω.

«Οι άντρες στην πρώτη κατηγορία έζησαν περισσότερο, κάτι που δυστυχώς δε συνέβη με τη δεύτερη ομάδα», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αυτή η μελέτη αποδεικνύει ότι το γονίδιο της μακροζωίας, σχετίζεται με το μέγεθος του σώματος».

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 8000 άντρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ