Στα χαρακώματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το σύνθημα «Νέα Ελλάδα» -Ο ΣΥΡΙΖΑ το ιδιοποιήθηκε

Σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στο δρόμο προς τις κάλπες, έχει εξελιχθεί εκτός από την οικονομία και η «Νέα Ελλάδα». Το συγκεκριμένο σύνθημα, που έχει πέσει στο τραπέζι για την επόμενη μέρα της κεντροδεξιάς, οικειοποιήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας κατοχυρώνοντάς το μάλιστα και ως ιστότοπο.

Η «Νέα Ελλάδα» του πρωθυπουργού

«Είχε τέτοια απήχηση αυτό το όραμά μας για τη νέα Ελλάδα που το υιοθέτησαν ακόμη και αυτοί που πολεμούν αυτό το όραμα και ανακύκλωναν την μιζέρια που αφήνουμε πίσω», απάντησε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός από την Τρίπολη. «Βάλτε την υπογραφή σας στην ιστορία που φτιάχνουμε. Δώστε μας την δύναμη να κάνουμε τη Νέα Ελλάδα πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Σαμαράς στην πρώτη του προεκλογική ομιλία, για τις ευρωεκλογές. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «Νέα Ελλάδα δεν είναι οι συνιστώσες, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες και οι συντεχνίες στο Δημόσιο. Ούτε αυτοί που χαϊδεύουν τους κουκουλοφόρους και υπονομεύουν τις μεταρρυθμίσεις. Αυτοί ανήκουν στο χθες, στο βαθύ χθες, στην εποχή των παγετώνων. Αναγκάζονται να μιλούν για το αύριο, αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν απ' το χθες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η «Νέα Ελλάδα» του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει και μέσω συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής επαναλαμβάνει «Εμείς θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα και όχι η ΝΔ», υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούν την παλιά Ελλάδα που «είχε βασιλιάδες και χούντες, είχε προστάτες, έχει επιτηρητές και τρόικα. Η παλιά Ελλάδα είχε και έχει δέκα πολιτικές οικογένειες και δέκα οικονομικά ισχυρές οικογένειες».Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «Εμείς ονειρευόμαστε μια νέα Ελλάδα. Και θα χτίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό. Μια νέα Ελλάδα που θα έχει δημόσια περιουσία που δεν θα ξεπουλιέται, θα φυλάσσεται για τις επόμενες γενιές. Δεν θα κουβαλά τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητη και περήφανη. Μια νέα Ελλάδα με κράτος προς όφελος των πολιτών, που ο πλούτος της θα μοιράζεται δίκαια, τα κέρδη θα μοιράζονται στους παραγωγούς, και όχι στους μεσάζοντες».

Τι δηλώνει η εκπρόσωπος της ΝΔ

Για υποκλοπή του κεντρικού πολιτικού συνθήματος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η εκπρόσωπος του κόμματος Αννα Ασημακοπούλου. «Στην απόλυτη πολιτική του γύμνια ο κ. Τσίπρας, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Ν.Δ. για τη Νέα Ελλάδα» σημείωσε η κυρία Ασημακοπούλου και πρόσθεσε «Εκείνο που δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας, είναι ότι στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες.Και μόνο φρέσκιες ιδέες δεν έχει ο κ. Τσίπρας, ο εκφραστής της πιο παλιάς Ελλάδας, που μας έφτασε στην κρίση. Γελάει ο κόσμος μαζί του...».

Η «Νέα Ελλάδα» ως ιστότοπος

Στο μεταξύ, η ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα neaellada.gr «τρέχει» την κεντρική προεκλογική καμπάνια του κόμματος. Tον ιστότοπο, όπου «παίζει» το σύνθημα «Νέα Ελλάδα» κοσμεί ένα κατακόκκινο φόντο με κεντρικό σύνθημα «ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ