Η φοβερή ιστορία του «τρελού Τομ» της Πλάκας: Εφυγε από την Ιρλανδία για να γίνει η μασκότ της Αθήνας - iefimerida.gr

Η φοβερή ιστορία του «τρελού Τομ» της Πλάκας: Εφυγε από την Ιρλανδία για να γίνει η μασκότ της Αθήνας

Η φοβερή ιστορία του «τρελού Τομ» της Πλάκας: Εφυγε από την Ιρλανδία για να γίνε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα λίγα και αυθεντικά κεραμοποιεία της Πλάκας στεγαζόταν λίγα βήματα από την Εκκλησία της Σωτήρος στην Πλάκα. Εκεί που η οδός Μονής Αστερίου συναντά την Αγγελικής Χατζημιχάλη. To 1999, όμως, ο σεισμός της Πάρνηθας δεν στάθηκε φιλικός απέναντι στην παράδοση. Το μαγαζί ισοπεδώθηκε. Με τα χρόνια τα χαλάσματα μετατρέπονταν σε μια ιδιαίτερη, υπαίθρια γκαλερί. Με αντιπολεμικά συνθήματα στους τοίχους και διάφορες κούκλες βιτρίνας να δίνουν κάθε μέρα ένα διαφορετικό σόου. «Ποιος τα κάνει όλα αυτά;», απορούσαν οι περαστικοί. Ώσπου μια μέρα αποκαλύφθηκε.

«This is Thom's place»

Ο Τομ είναι από την Ιρλανδία κι εδώ και τριάντα χρόνια ζει στην Πλάκα. Για κάποιους είναι η μασκότ της περιοχής. Μερικοί τον θεωρούν λίγο «τζαζ». Για άλλους είναι ένας αληθινός φίλος. Ζει από τα έργα τέχνης που φτιάχνει. Στο εργαστήριό του θα βρεις από μπρελόκ με την Παναγία μέχρι διακοσμητικές καμήλες, ψεύτικα όπλα και ποδηλατάκια φτιαγμένα από χάντρες. Μένει σε ένα εκκεντρικό σπίτι-παράγκα. Η βαριά ιρλανδική προφορά του με δυσκόλεψε λίγο αλλά την συνήθισα. Όπως ο Τομ συνήθισε εμάς τους Έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία του Τομ στο popaganda.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα Ιρλανδία Πλάκα Τομ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ