Με το πολωνικό κλειδί οι «Ροζ Πάνθηρες» άνοιγαν και έκλεβαν αυτοκίνητα [εικόνα] - iefimerida.gr

Με το πολωνικό κλειδί οι «Ροζ Πάνθηρες» άνοιγαν και έκλεβαν αυτοκίνητα [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γνωστό εργαλείο που χρησιμοποιούν οι κλέφτες των ΙΧ στην Ευρώπη» είναι το «πολωνικό κλειδί», το περίφημο μαγικό πασπαρτού που ανοίγει όλα τα αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν «immobilizer», χρησιμοποιούσε η ομάδα των «Ροζ Πανθήρων».

Πρόκειται για μια μέθοδο που αρχικά είχε εφαρμοστή στην Γερμανία, από κλέφτες αυτοκινήτων και τελικά πέρασε στα χέρια των «Ροζ Πανθήρων», οι οποίοι το χρησιμοποίησαν εσχάτως και στην Ελλάδα, προκειμένου να κλέβουν αυτοκίνητα που στην συνέχεια χρησιμοποιούσαν για «πολιορκητικούς κριούς», στα κοσμηματοπωλεία που είχαν βάλει στο μάτι.

Το«πολωνικό κλειδί» είναι ουσιαστικά ένα αντικλείδι πασπαρτού για συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων, παλιάς τεχνολογίας. Μάλιστα, όταν το προσάρμοζαν στην μίζα του αυτοκινήτου, το γύριζαν με εργαλείο και αμέσως το αυτοκίνητο έπαιρνε μπροστά.

Με το πολωνικό κλειδί οι «Ροζ Πάνθηρες» άνοιγαν και έκλεβαν αυτοκίνητα [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ