«Πράσινο φως» από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για 10 επενδύσεις στον κλάδο - iefimerida.gr

«Πράσινο φως» από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για 10 επενδύσεις στον κλάδο

«Πράσινο φως» από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για 10 επενδύσεις στον κλάδο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εξέτασης των πρώτων δέκα επενδυτικών σχεδίων, τις οποίες ενέκρινε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα αποτελέσματα της άμεσης εξέτασης από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ απεστάλησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.Με αφορμή την θετική ανταπόκριση του ΥπΑΑΤ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, όπως η ίδρυση των μονάδων ζωικής παραγωγής (μονάδες εκτροφής ζώων) ή φυτικής παραγωγής (επέκταση θερμοκηπιακών καλλιεργειών με αξιοποίηση γεωθερμίας), η επέκταση και εκσυγχρονισμός μονάδων εφοδίων (σπόρων) αλλά και τέλος μονάδων συσκευασίας, τυποποίησης και μεταποίησης γεωργικών προϊόντων αποτελούν προτεραιότητα και αναγκαία συνθήκη για την άμεση και βιώσιμη ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της οικονομίας της Χώρας. Το ΥπΑΑΤ ανταποκρινόμενο στις ανάγκες αυτές αλλά και στην απαίτηση των επενδυτών για άμεση απόφαση για την έγκριση ή μη των επενδυτικών σχεδίων επιταχύνει κατά τον δυνατόν τις αξιολογήσεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας υλοποίησης των επενδύσεων.

Από την ποικιλομορφία των επενδυτικών σχεδίων προκύπτει το σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις που προσελκύει ήδη ο πρωτογενής τομέας. Οι επενδύσεις αυτές αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της χώρας όπως η γεωθερμία, η ποιοτική παραγωγή, κλπ και θα βοηθήσουν τις ελληνικές εξαγωγές που ήδη εμφανίζουν επιτυχίες αλλά και θα υποκαταστήσουν και εισαγωγές προϊόντων βελτιώνοντας το ισοζύγιο πληρωμών».

Τα δέκα επενδυτικά έργα είναι τα ακόλουθα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ