Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Ελληνικό - iefimerida.gr

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Ελληνικό

Υπεύθυνοι λειτουργίας λούνα παρκ: Δεν φταίμε εμείς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα στο πάρκο του Ελληνικού. Στον ιδιοκτήτη, τον Ελληνα υπεύθυνο λειτουργίας και τον Ιταλό υπεύθυνο, εκτός από την απογόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ.

Οι 2 βασικοί κατηγορούμενοι και υπεύθυνοι για τη λειτουργία του λούνα παρκ απέδωσαν το τραγικό δυστύχημα στο έκτακτο καιρικό φαινόμενο του ανεμοστρόβιλου. Ο Ελληνας αντιπρόσωπος προσκόμισε, σύμφωνα με το συνήγορο του, όλα τα δικαιολογητικά για τη λειτουργία του λούνα παρκ στην ανακρίτρια, όχι όμως και στο Δήμο, αφού -όπως είπε- δεν του τα είχαν ζητήσει.Στο ερώτημα αν το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε πιστοποίηση λειτουργίας, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι επειδή ήταν καινούριο, η εταιρεία δεν είχε προλάβει να κάνει πιστοποίηση, ενώ σύμφωνα με το συνήγορο του το γεγονός ότι δεν υπήρξε περίφραξη, οφείλεται στο μισθωτήριο. Αυτό απαγόρευε κάθε μεταβολή στο χώρο, επειδή το λούνα παρκ ήταν μετακινούμενο.

Ο Ιταλός εκμισθωτής των μηχανημάτων υποστήριξε πως το εν λόγω φουσκωτό είναι πιστοποιημένο από την ΕΕ και χρησιμοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε χώρους αναψυχής μικρών παιδιών.

Στη συνέχεια απολογήθηκαν οι δύο αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές που ήταν παρόντες στο λούνα παρκ την ημέρα του τραγικού περιστατικού.

Συγκλονίζει, πάντως, η είδηση πως την ημέρα της τραγωδίας, η μόνη οικογένεια που επισκέφθηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν αυτή του άτυχου 13χρονου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ