Η απελπισμένη κίνηση ενός σύγχρονου σκλάβου -Εγραψε «βοήθεια» και την έβαλε σε τσάντα πολυτελούς καταστήματος [εικόνες]

Η Stephanie Wilson επέλεξε να κάνει τα ψώνια της σε πολυτελές κατάστημα της Νέας Υόρκης. Όταν τελικά αποχώρησε κρατώντας σακούλες με όσα είχε ψωνίσει, τότε διαπίστωσε ότι στο εσωτερικό μιας τσάντας υπήρχε ένα σημείωμα.

Στο χαρτί ήταν γραμμένη η λέξη «βοήθεια» και αφορούσε σε μια απελπισμένη έκκληση ενός άντρα ο οποίος έφτιαχνε σακούλες για γνωστή φίρμα και όπως έγραφε, τον κρατούσαν παράνομα σε εργοστάσιο της Κίνας: «Μας κακομεταχειρίζονται και δουλεύουμε σαν σκλάβοι 13 ώρες κάθε μέρα κατασκευάζοντας αυτές τις τσάντες σωρηδόν στο εργοστάσιο της φυλακής», έγραφε το σημείωμα και κατέληγε: «Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την ενόχληση».

Το κείμενο είχε την υπογραφή Tohnain Emmanuel Njong και συνοδευόταν από μια μικρή φωτογραφία και μια διεύθυνση email. Η 28χρονη Wilson, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Εδειξε το χαρτί στο ερευνητικό ίδρυμα Laogai, στην Ουάσιγκτον, μια ομάδα που ιδρύθηκε για την καταπολέμηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κινεζικές φυλακές. Τελικά, μετά από σχετική έρευνα ο άντρας βρέθηκε και όπως προέκυψε ήταν φυλακισμένος για τουλάχιστον τρία χρόνια στις φυλακές Qingdao. Οσον αφορά το κατάστημα, έλαβε σοβαρά υπόψη του το περιστατικό και ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες εργασίας των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Η Stephanie Wilson

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ