Στο εργαστήριο του τσαγκάρη του Μοulin Rouge -Εκεί όπου κατασκευάζονται τα πιο θρυλικά παπούτσια του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο εργαστήριο του τσαγκάρη του Μοulin Rouge -Εκεί όπου κατασκευάζονται τα πιο θρυλικά παπούτσια του κόσμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πεντάμορφες κοπέλες με εντυπωσιακά ρούχα γεμάτα φτερά και πούπουλα, ατελείωτα φουρό και αμέτρητες πούλιες. Μοναδικά γοβάκια γεμάτα στρας, μπότες ως το γόνατο με κορδόνια. Αυτή είναι η εικόνα που έρχεται στον καθένα όταν ακούει ή διαβάζει κάτι για το Mouin Rouge. Κατά καιρούς φωτογράφοι έχουν τρυπώσει στο άβατο των παρασκηνίων του διάσημου μπαλέτου, στους χώρους που τα κορίτσια προθερμαίνονται, εκεί όπου ντύνονται, εκεί όπου φυλάσσουν τα κοστούμια τους. Ακόμη λιγότερες έχει έπιτραπεί η είσοδος στο φωτογραφικό φακό στα εργαστήρια που κατασκευάζονται όλα αυτά τα φανταχτερά ρούχα και τα παπούτσια. Οσες φορές, όμως, έχει συμβεί το αποτέλεσμα αφήνει άφωνους ακόμη και τους πιο... δύσκολους.

Στο εργαστήριο του τσαγκάρη του Moulin Rouge

Το Maison Clairvoy κατασκυάζει, ένα, ένα, στα μέτρα των κοριτσιών τα παπούτσια που φορούν τα μέλη του διάσημου μπαλέτου για πάνω από πέντε δεκαετίες.

Σήμερα, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα παπούτσια που κάνουν τις χορεύτριες να αισθάνονται ότι πατούν με σιγουριά πάνω στη σκηνή βρίσκεται ο Γκιγιόμ Γκονέν. Ο τσαγκάρης του γνωστού οίκου παπουτσιών, που προσέχει κάθε ζευγάρι παπουτσιών να ταιριάζει απόλυτα στην κάθε κοπέλα, διαλέγει ένα ένα τα καρφιά, επιμελείται τις σόλες, τις ραφές για να μην πονάνε τα πόδια τους.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα παπούτσια που φορούν τα κορίτσια που χορεύουν καν καν, καθώς πρέπει να είναι και θηλυκά αλλά ταυτόχρονα και πολύ άνετα και μαλακά.

Η κατασκευή κάθε ζευγαριού παπουτσιών για το μπαλέτο γίνεται σε πέντε βήματα και ο χρόνος που απαιτείται είναι από 40 έως 60 ώρες. Οι εικόνες που ακολουθούν εντυπωσιάζουν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ