Για πρώτη φορά το διάσημο Ασύρτικο Σταφύλι Σαντορίνης αξιοποιείται σε καλλυντικά -Τι ανακάλυψε στη φλούδα ο Κορρές [εικόνες] - iefimerida.gr

Για πρώτη φορά το διάσημο Ασύρτικο Σταφύλι Σαντορίνης αξιοποιείται σε καλλυντικά -Τι ανακάλυψε στη φλούδα ο Κορρές [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΚΟΡΡΕΣ με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων/ Santowines είναι ότι τα νέα αφρόλουτρο και γαλάκτωμα σώματος, με την ονομασία Αμπέλι Σαντορίνης, τα οποία βασίζονται στη μοναδική ποικιλία σταφυλιού, Ασύρτικο Σαντορίνης. Πώς το ανακάλυψε ο δαιμόνιος φαρμακοποιός από το Παγκράτι;

Πρόκειται, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη, «για άλλο ένα παράδειγμα της προσπάθειας για ανάδειξη της πλούσιας ελληνικής φύσης, στηρίζοντας, παράλληλα, την τοπική οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ασύρτικο Σαντορίνης αξιοποιείται για πρώτη φορά σε καταναλωτικό προϊόν, εκτός των, διεθνούς απήχησης, οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη, μεταφέροντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας, αλλά και τις εικόνες και αρώματα του δημοφιλούς προορισμού στη νέα σειρά περιποίησης σώματος ΚΟΡΡΕΣ.

Ασύρτικο, ένα κρασί που ξαναγεννιέται
Το Ασύρτικο Σαντορίνης, μία γηγενή ποικιλία σταφυλιού με παρελθόν 3.500 ετών, καλλιεργείται στα άγονα ηφαιστειογενή εδάφη του νησιού, επιβιώνοντας με τη βοήθεια ευρηματικών τεχνικών καλλιέργειας και της θαλάσσιας ομίχλης. Μέσω της συνεργασίας των δύο πλευρών, το Ασύρτικο Σαντορίνης αποκτά νέα εμπορική διάσταση ως καλλυντικό συστατικό, που προσφέρει το μοναδικό άρωμα, αλλά και την προστατευτική της επιδερμίδας δράση [πρόκειται για τη λευκή ποικιλία σταφυλιού με την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών] στα νέα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ.

Εχει ξετρελάνει τους Νεουορκέζους

Το μυστικό διαδίδεται από στόμα σε στόμα στους κύκλους των γευσιγνωστών της Νέας Υόρκης. Αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους είναι το μέχρι πρόσφατα άγνωστο στο διεθνές κοινό ασύρτικο Σαντορίνης.

«Οι Αμερικανοί παραμιλούν με το ασύρτικο» ομολογεί γεμάτος καμάρι ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, Ματθαίος Δημόπουλος, που ενημερώνεται για τις διθυραμβικές κριτικές των ειδικών ανά τον κόσμο για την τοπική ποικιλία. Ασύρτικο υπάρχει, βέβαια, και αλλού, ωστόσο οι ειδικές κλιματολογικές και εδαφολογικές ιδιαιτερότητες του νησιού είναι αυτές που καθιστούν την εν λόγω ποικιλία μοναδική χάρη στην υψηλή συγκέντρωση πολυφαινόλων, γράφει στην Καθημερινή η Ιωάννα Φωτιάδη.

Πλάι στα σαντορινιά κρασιά και όλα τα τοπικά προϊόντα αγροτικής παραγωγής (ντοματάκι, φάβα κ.ά.) οι φετινοί επισκέπτες του νησιού θα εντοπίσουν στα ράφια ένα νέο καλλυντικό προϊόν της εταιρείας Κορρές, που «παντρεύει» τις εικόνες και τα αρώματα του δημοφιλούς προορισμού με τις αποδεδειγμένα ευεργετικά χαρακτηριστικά του ασύρτικου.

Οι βιταμίνες στη φλούδα
Συγκεκριμένα, η πρωτότυπη «συνταγή» προκύπτει από το εκχύλισμα του σταφυλιού και μάλιστα από την φλούδα του φρούτου, όπου εντοπίζονται όλες οι βιταμίνες. Πρόκειται για τη σειρά αφρόλουτρο και κρέμα σώματος «Αμπέλι Σαντορίνης», που εγκαινιάζει συνεργασία της Κορρές με την Ενωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων/Santo wines. Βέβαια, η καλλυντική σειρά θα βρίσκεται σταδιακά στα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ από τέλη του τρέχοντος μήνα θα εξάγεται στην Αμερική και στη Γερμανία.

Κορρές και με κρόκο Κοζάνης
Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που η εταιρεία Κορρές συνεργάζεται με όρους συμβολαιακής γεωργίας με αγροτικούς συνεταιρισμούς και καλλιεργητές της χώρας. Εχει προηγηθεί η σύμπραξη με τον αναγκαστικό συνεταιρισμό κροκοπαραγωγών Κοζάνης για την εμπορική αξιοποίηση του σαφράν, στηρίζοντας 1.000 οικογένειες από είκοσι χωριά γύρω από την Κοζάνη.
Αντίστοιχα, συνεργάζεται με 3.000 οικογένειες που απασχολούνται στα Μαστιχοχώρια της Χίου, αλλά και με ομάδα τοπικών παραγωγών, πάλαι ποτέ καπνοπαραγωγών στο Αγρίνιο, που τώρα καλλιεργούν αρωματικά φυτά.

Για πρώτη φορά το διάσημο Ασύρτικο Σταφύλι Σαντορίνης αξιοποιείται σε καλλυντικά -Τι ανακάλυψε στη φλούδα ο Κορρές [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Για πρώτη φορά το διάσημο Ασύρτικο Σταφύλι Σαντορίνης αξιοποιείται σε καλλυντικά -Τι ανακάλυψε στη φλούδα ο Κορρές [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ