Ποιο σπίτι στην Ακρόπολη άφησε άφωνη την Ανγκελα Μέρκελ όταν ήρθε στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιο σπίτι στην Ακρόπολη άφησε άφωνη την Ανγκελα Μέρκελ όταν ήρθε στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέβη προς μηνός, αλλά η αποκάλυψή του έγινε πρόσφατα. Οταν η Ανγκελα Μέρκελ περπάτησε στη βροχή για να φάει με τον Αντώνη Σαμαρά στην ταβέρνα «Στροφή» στην Ακρόπολη, ένα σπίτι τράβηξε την προσοχή της.

Το συμβάν αποκαλύπτει η στήλη «Σίβυλλα» στο Βήμα.

«Η Καγκελάριος περπατούσε με μάλλον γρήγορα παρά την δυνατή βροχή, σταθερά όμως βήματα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά...

Η Καγκελάριος θέλησε να προχωρήσει στην απέναντι πλευρά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εκεί όπου βρίσκεται ένα τριώροφο, πολύ όμορφο και κομψό οίκημα...

Η κ. Μέρκελ τελικά ακολούθησε τις οδηγίες της φρουράς της. Κατέβηκε το στενάκι που ενώνει τον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου με τον ακριβώς παράλληλο δρόμο. Εκεί που βρίσκεται το εστιατόριο «Στροφή».

Σε ποιον όμως ανήκει το υψηλής αισθητικής κτίσμα σε off-white τόνους με την τεράστια σιδερένια πόρτα στο χρώμα του πάγου; Είναι το σπίτι που βρισκόταν ακριβώς στην γωνία. Εκεί που το στενάκι με τα σκαλάκια τα οποία κατέβηκε η Άνγκελα συναντά τον δρόμο που βρίσκεται η «Στροφή».
Η Καγκελάριος έριξε μάλιστα μια γρήγορη ματιά στην λιτή μονοκατοικία «ενσωματωμένη» στο «χαλαρό» τοπίο στην ίσως ωραιότερη περιοχή της Αθήνας. Δημιούργημα του γνωστού αρχιτέκτονα Τάκη Τσουκαλά. Το σπίτι που «στάθηκε» η Μέρκελ ανήκει στον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο. Αυτή είναι ίσως και η πλέον θεαματική βεράντα αφού αν απλώσεις το χέρι σου νομίζεις ότι θα αγγίξεις τον Ιερό Βράχο.
Η Καγκελάριος μάλλον εντυπωσιάστηκε από το "low profile" των κατοικιών τις οποίες έχουν αποκτήσει στην συγκεκριμένη περιοχή οι Έλληνες επιφανείς του χρήματος» γράφει η στήλη Σίβυλλα.

Το εστιατόριο Στροφή, στα πόδια της Ακρόπολης

To εστιατόριο από άλλη θέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ