Χάρης Θεοχάρης: Αυτούσιο, χωρίς συμψηφισμούς το κοινωνικό μέρισμα

Στις 185.000 ανέρχονται οι αιτήσεις που έχουν, ήδη, εγκριθεί για το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα δοθεί αυτούσιο και δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Ο Χάρης Θεοχάρης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και πρόσθεσε ότι έχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, είτε γιατί οι αιτούντες δεν πληρούν τα εισοδηματικά, είτε τα περιουσιακά κριτήρια. Συνολικά, όπως εκτίμησε, περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του έκτακτου επιδόματος, το οποίο μπορεί να «αγγίξει» περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως έως τώρα δεν έχει τεθεί ζήτημα τροποποίησης των κριτηρίων. Ωστόσο, επεσήμανε πως θα εξεταστεί εάν υπάρχει λόγος για τυχόν αλλαγές, ειδικά σε περιπτώσεις όπου αιτήσεις απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας.

Για τις ημερομηνίες καταβολής του μερίσματος, σημείωσε πως οι πιστώσεις θα γίνουν κατά το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, σε συνεργασία με τις τράπεζες. Όσον αφορά τα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε πως θα δοθεί ένα μέρισμα, συνολικά στην οικογένεια όπου φιλοξενείται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ