Μείωση φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά υπόσχεται τώρα η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Μείωση φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά υπόσχεται τώρα η κυβέρνηση

Μείωση φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά υπόσχεται τώρα η κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελάφρυνση από τα φορολογικά βάρη προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας για μείωση των συντελεστών τόσο για τα νοικοκυριά, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αυτή η πρόβλεψη θα περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο. Παράλληλα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο», αναγνώρισε πως η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων για την περασμένη χρονιά και το πρωτογενές πλεόνασμα προέκυψε με τεράστιο κόστος για την κοινωνία, αλλά διαβεβαίωσε ότι και οι πολίτες θα βιώσουν τις θετικές συνέπειες από τη βελτίωση των αριθμών.

«Η επίτευξη του εφετινού δημοσιονομικού στόχου και η ένταξη, ακόμη περισσότερο, του ''αφανούς'' τμήματος της οικονομίας στο ''εμφανές'' πεδίο της μπορούν να δρομολογήσουν τη μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όπως θα προβλέπεται και στο επικαροποιημένο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, διεμήνυσε πως θα διατεθεί στο σύνολό του, το ταχύτερο δυνατό, το κοινωνικό μέρισμα των 525 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, υπάρχει πρόσθετη πρόβλεψη ώστε να το λάβουν και οι μακροχρόνια άνεργοι, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλλουν φέτος.

«Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, ''εκπτώσεις'' στο προς διανομή ποσό δε θα γίνουν», ξεκαθάρισε ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ