Ευάγγελος Βενιζέλος: Στοίχημα των εκλογών η κυβερνητική σταθερότητα - iefimerida.gr

Ευάγγελος Βενιζέλος: Στοίχημα των εκλογών η κυβερνητική σταθερότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβερνητική σταθερότητα είναι το στοίχημα των εκλογών, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τονίζει ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί και «η ολοκλήρωση της μόνης εθνικής στρατηγικής που υπάρχει και αποδίδει πλέον καρπούς καθώς βαδίζουμε στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» διαμηνύει: «Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θεωρείται απλά μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μετά τις 25 Μαΐου θέλουμε η κυβέρνηση να εκφράζει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

Υπογραμμίζει, δε, ότι η ενίσχυση του προοδευτικού πόλου μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής σταθερότητας έχει ιδιαίτερη σημασία και εκτιμά ότι η δημοκρατική παράταξη έχει και ρίζες και αντοχή, προσθέτοντας πως «θα έχει εντυπωσιακή παρουσία στους δήμους και στις περιφέρειες και θα υπερβεί κάθε δημοσκοπική πρόβλεψη στις ευρωεκλογές».

Για τα περί «κουρέματος» του χρέους υπογραμμίζει ότι «το να ζητάμε εμείς από το φινλανδικό, το ολλανδικό, το κυπριακό ή το ιρλανιδκό κοινοβούλιο, κόυρεμα, δηλαδή να αναλάβουν αυτοί στο δικό τους έλλειμμα και χρέος το δικό μας χρέος είναι πρώτον, πολιτικά μάταιο και δεύτερον, αρνητικό για την Ελλάδα...».

Επισημαίνει, πάντως ότι «χρειαζόμαστε παραμετρικές αλλαγές στα επιτόκια και τις λήξεις, ιδίως μετά την περίοδο χάριτος. Αλλά αυτό είναι εύκολο να γίνει και θα γίνει. Αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους κύκλους του ΔΝΤ και στην ελληνική "αντιμνημονιακή" αντιπολίτευση που τρέμει μήπως βγει η χώρα από την κρίση και το μνημόνιο, γιατί χάνει το πολιτικό της "ψωμί"».

Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι έχουμε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις να προχωρήσουμε κανονικά χωρίς νέο δάνειο και νέο μνημόνιο, χωρίς τρόικα. Σημειώνει ωστόσο ότι, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης, θα έχει και η Ελλάδα αυστηρές υποχρεώσεις και θα υπάγεται σε πολυμερή εποπτεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ