Με τιμές αρχηγού κράτους το Αγιο Φως στην Αθήνα - iefimerida.gr

Με τιμές αρχηγού κράτους το Αγιο Φως στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ έφθασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το Αγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Το Άγιο Φως, που συνόδευσαν από τα Ιεροσόλυμα ο Εξαρχος του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτης Δαμιανός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.Το φως υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και έχει ήδη διανεμηθεί στους κυβερνήτες των αεροσκαφών, πολιτικών και στρατιωτικών, που θα το μεταφέρουν σε όλη τη χώρα.Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Ιεροσόλυμα με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' να εξέρχεται του Παναγίου Τάφου κρατώντας αναμμένα 33 κεριά που συμβολίζουν τα έτη του Χριστού. «Δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός» ανέφερε ο πατριάρχης απευθυνόμενος στους πιστούς που βρισκόταν στο ναό της Αναστάσεως οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν το Άγιο Φως το οποίο συνέχισε το ταξίδι του στην Ελλάδα.Ο κ. Γεροντόπουλος ανέφερε πως είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και να παραλάβει το Άγιο Φως, και τόνισε πως το Άγιο Φως αποτελεί μήνυμα χαράς και ελπίδας και θα μεταφερθεί σε όλες τις ενορίες της Ελλάδας. Πολλοί πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη 9 του αεροδρομίου για να παρλάβουν το Άγιο Φως και άκουσαν τις ευχές του Εξάρχου Παναγίου Τάφου, Αρχιμανδρίτη κ.Δαμιανού, ο οποίος ευχήθηκε «να υποδεχτούμε την Ανάσταση με χαμόγελο και ελπίδα».Δύο αεροσκάφη της Aegean θα αναχωρήσουν αμέσως προς περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου και θα μεταφέρουν το Αγιο Φως σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη. Η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση στις 22:30.

Κατά την Αφή, στον Ναό της Αναστάσεως, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος μπήκε στον Πανάγιο Τάφο, ο οποίος είχε ελεγχθεί και σφραγισθεί από χθες το βράδυ με βουλοκέρι ώστε να πιστοποιηθεί ότι δεν υπάρχει κάτι με το οποίο να μπορεί να ανάψει τα κεριά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ