Δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι -Το αυτόφωρο για όσους εργαστούν πριν από τη 1.00 ισχύει, αλλά δεν τηρείται - iefimerida.gr

Δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι -Το αυτόφωρο για όσους εργαστούν πριν από τη 1.00 ισχύει, αλλά δεν τηρείται

Δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι -Το αυτόφωρο για όσους εργαστούν πριν από τη 1.00
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο προκάλεσε η υπενθύμιση της εγκύκλιου που απειλούσε με αυτόφωρο υπαλλήλους και καταστηματάρχες που θα εργαστούν πριν από τη 1.00 μ.μ. της Μεγάλης Παρασκευής, ωστόσο στελέχη του υπουργείου Εργασίας αλλά και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ξεκαθάριζαν πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περίπτωση παραπομπής υπαλλήλων.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος «υπενθύμιζε» διατάξεις ψηφισμένες προ δεκαετιών (διάταγμα του 1966 και νόμος του 1976) για το ωράριο της συγκεκριμένης ημέρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ είπε «οι διατάξεις του νόμου μιλούν για έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων μετά την Αποκαθήλωση. Πιο παλιά η Αποκαθήλωση τέλειωνε στη 1.00 μ.μ. Τα τελευταία χρόνια σε κάποιες περιοχές γίνεται νωρίτερα», εξηγεί ο κ. Κορκίδης: «Ας σεβαστούμε και τη θρησκεία και το νόμο. Δεν θεωρώ ότι θα δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα στην αγορά. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που θέλει να παραβιάσει τη νομοθεσία. Η αλήθεια είναι επίσης πως η συγκεκριμένη διαδικασία αυτοφώρου ξεχάστηκε να μεταρρυθμιστεί», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ